Вторник, 27 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

Девет педагози от Великотърновска област са сред наградените в националния конкурс „Учител на годината”

  23.05.2022 11:03
Девет педагози от Великотърновска област са сред наградените в националния конкурс „Учител на годината”

Над 90 учители и директори от цялата страна, сред които и девет педагози от Великотърновска област, са сред наградените от XXV национален конкурс „Учител на годината“, организиран от Синдиката на българските учители. Наградите бяха връчени на 19 май на церемония в хотел „Балкан” в столицата.

Наградите са в десет направления: Предучилищно възпитание и подготовка; Начално образование; Хуманитарно; Природо-математическо; Изкуства и спорт; Професионално образование; Директори и помощник-директори; Възпитателна работа, извънкласни и извънучилищни дейности, училищни психолози и педагогически съветници; Млади учители; Учители-наставници. Двадесет от номинираните съвременни будители бяха удостоени със званието „Учител на годината”, а останалите получиха специалната награда на председателя на СБУ.

Трима педагози от областта получиха наградата „Учител на годината“ - Ивелина Стефанова – старши учител в ОУ „Бачо Киро“ в направление „Начално образование“, Валентина Караиванова – старши учител ЦПЛРОДК – В. Търново, в направление „Изкуства и спорт“ и Роза Кръстева – Попова, старши учител в СУ „Николай Катранов“ – Свищов, в направление „Природо-математическо“. Специалната награда на председателя на Синдиката на българските учители получиха Пенка Попова – старши учител в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“, Маргарита Рачкова – старши учител в СУ „Емилиян Станев“, Мая Петкова – старши учител в ДГ „Иванка Ботева“  - всички от Велико Търново, Рени Трифонова от ДГ „Елена Грънчарова“ в Горна Оряховица и Маринела Иванова и Надежда Дончева от СУ „Цанко Церковски“ в Полски Тръмбеш.

В тържествената церемония по награждаването на най-достойните учители на България взеха участие д.ик.н. Янка Такева, председател на СБУ, акад. Николай Денков - министър на образованието и науката, Йорданка Фандъкова - кмет на Столичната община, Мария Гайдарова , зам.-министър на образованието и науката, Иван Кръстев , зам.-министър на труда и социалната политика, проф. Тодор Танев , министър на образованието и науката (2014-2016), представители на партньори на Синдиката: Даниела Алексиева-Стоянова , вицепрезидент на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ), д-р Елеонора Лилова , председател на Държавната агенция за закрила на детето, проф. д-р Димитър Димитров , ректор на Университета за национално и световно стопанство (УНСС), проф. д-р Юлия Добрева , зам.-ректор на Висшето училище по застраховане и финанси, проф. дфн Димитър Веселинов , директор на Департамента за информация и усъвършенстване на учителите (ДИУУ) към Софийския университет „Св. Климент Охридски”, Димитър Асенов , директор на Националния център за повишаване квалификацията на педагогическите специалисти към МОН, инж. Мариана Павлова , председател на Национална агенция за професионално образование и обучение, началници на регионални управления на образованието, социални партньори, изявени представителни на академичните среди, и др.


Ключови думи
Учител на годината СБУ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати