Събота, 08 Oct 2022
            
Велико Търново Общество

Йонко Христов е номиниран за „Герой на децата“

  16.05.2022 15:38
Йонко Христов е номиниран за „Герой на децата“

Главният инструктор в Професионалния сержантски колеж в Националния военен университет „Васил Левски“ старшина Йонко Христов е номиниран за наградата „Герой на децата“. Призът се нарича „Златна ябълка“ и се връчва вече 12 години от Националната мрежа за децата в България, която отличава личности, организации и институции, допринесли с работата си за защита правата на децата и за подобряване на тяхното благосъстояние.

Старшина Йонко Христов е номиниран в категорията „Герой на децата“ за доброволческата си дейност в Училището за изкуства и занаяти за социално слаби деца „Димитър Екимов“ в село Русаля. Старшина Христов е социален педагог, планински водач, инструктор по скално катерене и повече от 13 години е доброволец в социалната сфера, като подпомага с обучения и инициативи различни организации и институции за подобряване на уменията на децата и учениците за преодоляване на социалните трудности и създаване на положителна комуникация.

В училището в с. Русаля той ръководи Планинарски клуб и Музикален клуб, където учи децата да свирят на най-древния български инструмент булгарина. Заедно с децата е започнал да изгражда „Пътека на мълчанието“, която ще бъде обособено трасе около Русаля с препятствия и кътове за отдих, където всеки ще може да остане сам със себе си и да си отдъхне от забързаното ежедневие.

Йонко Христов води обучения по теми, свързани с усвояване и прилагане на лидерски качества и умения. Личната му кауза е да създава положителна комуникация в процеса на обучение чрез преживяване, представено по атрактивен и запомнящ се начин, което да носи смисъл и полза, да запали и насърчи изследователския дух на участниците в педагогическия процес.

Йонко е кален с мисии в Ирак и Афганистан, главен инструктор по военно-лидерска подготовка в Националния военен университет „Васил Левски“. Завършил е специалността „Съвременни образователни технологии“, в момента е докторант „Теория на възпитанието и дидактика“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Коуч обучител, завършил сертификационната обучителна програма „ПУЛСът на Коучинга“.

На Йонко Христов принадлежи инициативата „Българското знаме на всеки връх“.

Гласуването продължава до полунощ на 18 май.

https://1june.nmd.bg/glasuvajte/…


Ключови думи
старшина Йонко Христов Герой на децата
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати