Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество Свищов

Д-р Генчо Генчев с награда за принос към украинския град Кременчук

  16.05.2022 10:23
Д-р Генчо Генчев с награда за принос към украинския град Кременчук

Кметът на Свищов д-р Генчо Генчев бе удостоен с награда "За принос към града" от побратимения Кременчук. Решението за връчването й е взето на сесия на Градския съвет в украинския град на 13 май. Наградата е присъдена за окозаните помощ и подкрепа, като сред удостоените е и Рафал Бруски, кмет на Бидгошч (Полша). 

 „Ръководителите на градовете-побратими лично създадоха комитети в своите градове за приемане на украински бежанци и оказаха неоценима помощ на Кременчук.“, заяви в свое изказване кметът на украинския град Виталий Малецки.  „Искрено съм благодарен на г-н Генчо Божинов Генчев и г-н Рафал Бруски за братската им помощ в трудни моменти за нашия народ и град! Благодарение на вас определено ще спечелим!“.

По инициатива на кмета на Свищов крайдунавският град бе първият в България, приел на територията си украински бежанци. „Над 250 украински представители, сред които73 жители на Кременчук, са топло приети в побратимения български град Свищов. В тяхна подкрепа местните хора също събираха средства за осигуряване на по-топъл прием и помощ на украинците и осигуриха неоценима помощ за бежанците.“, се казва още в сайта на Института за развитие Кременчук.


Ключови думи
д-р Генчо Генчев награда Кременчук
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати