Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Спорт

Кампанията „Движи се и победи“ започва с поход до хижа „Божур“

  14.05.2022 06:15
Кампанията „Движи се и победи“ започва с поход до хижа „Божур“

Пролетната кампания „Движи се и победи“ започва днес с поход до хижа „Божур“. Кампанията се организира от Общината и Общинския съвет във Велико Търново, РЗИ, Младежки дом и Туристическо дружество „Трапезица 1902“.

Традиционно кампанията ще протече в три етапа - на 14 и 28 май и на 4 юни. Преминават се туристически маршрути в околностите на град Велико Търново. Днешният: от Владишкия мост към разклона за с. Арбанаси и манастир „Света Троица” се тръгва в посока манастира. Подминава се отклонение на маркирана с кафяво пътека, продължава се по синята маркировка и след около 1,3 км се тръгва на североизток по пътека с червена маркировка. Тя води до билото, по което се стига до хижа „Божур“. Връщането може да стане по пътека с червена маркировка в посока запад от х. Божур, преминаваща през манастир „Света Троица” и от него към квартал „Асенов” по синя маркировка или по обратния път.

За незапознатите с маршрута ще бъдат осигурени водачи от ТД „Трапезица-1902” със сборен пункт от Владишкия мост в 9:00 и 9:30 часа.

За допълнителна информация на телефон: 0896647778 или e-mail: [email protected]

Подарете си почивния ден сред природата, призовават организаторите.

Следващият поход в края на месеца е до Преображенския манастир, а последният – до зоната за отдих в Ксилифор. Там ще се проведе и традиционният спортно-туристически празник.


Ключови думи
Движи се и победи
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати