Събота, 13 Авг 2022
            
Горна Оряховица Други

Горнооряховската ДГ „Първи юни“ се включи в Европейската седмица в България

  13.05.2022 15:52
Горнооряховската ДГ „Първи юни“ се включи в Европейската седмица в България

Горнооряховската Детска градина „Първи юни“ се включи в национална инициатива за отбелязване на 9 май като ден на Европа и Европейска година на младежта 2022 г. с общо наименование „Европейска седмица в България“ 5 - 17 май 2022 г.

Децата от всички участваха в различни инициативи в рамките на Европейската седмица в България. Те изработиха постери със знамената на европейските държави, направиха картата на Европа от разноцветни части от конструктивната игра Меджик нудълс и 3D изображения на европейски забележителности, играха различни образователни онлайн игри. На Padlet стена „Моите пътешествия в България и Европа“ родителите поставиха снимки от семейни пътешествия, като споделяха и своите впечатления.
На самия Ден на Европа 9 май децата от детската градина се включиха във флашмоб, танцуваха и пяха на български и английски език.
Дейностите бяха и част от Европейски проект по Програма „Еразъм+“ - KA220-SCH - Партньорства за сътрудничество в училищното образование, в който детската градина участва като партньор и работи с други европейски образователни институции от Румъния, Македония, Турция и Полша.


Ключови думи
ДГ Първи юни - Горна Оряховица Европейска седмица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати