Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Лясковец Общество

В Лясковец набират номинации за Почетен гражданин и Носител на годишна награда за принос

  13.05.2022 12:38
В Лясковец набират номинации за Почетен гражданин и Носител на годишна награда за принос

Представителите на неправителствени организации и инициативни комитети могат да номинират за носители на званията Почетен гражданин на Лясковец и Носител на годишна награда на Общината до 7 юни включително. По традиция отличията се връчват на празника на града Петровден.

Със званието „Почетен гражданин на Община Лясковец“ се удостояват приживе или посмъртно граждани със значителни заслуги в областта на икономиката, граждани, които са постигнали изключителни резултати в областта на образованието и духовната сфера, граждани с национален принос в областта на спорта, за проявен изключителен героизъм и доблест, дарители, крупни инвеститори и при други заслуги от обществена значимост и от стратегическа важност за устойчивото развитие на общината.

Съгласно правилника на Общински съвет се подават и предложения за удостояване с „Годишна награда на Община Лясковец“ граждани, фирми и организации за заслуги към Община Лясковец в областта на духовността и културата; образованието и науката; бизнеса и икономиката; здравеопазването и социалните дейности; спорта.

Предложенията трябва да бъдат придружени от подробни мотиви и кратка биографична и делова справка за лицата, фирмите или организациите, които се предлагат за носители на почетния знак и годишната награда. Прилагат се също и копия от документи, удостоверяващи постиженията на кандидата.

Предложенията се депозират в Център за административно обслужване в Общината, с административен адрес: гр. Лясковец, пл. „Възраждане” №1./ сн. Община Лясковец - архив


Ключови думи
Почетен гражданин на Лясковец
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати