Петък, 30 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

СУ „Георги Измирлиев” с две победи, ПГЕЕ и ОУ „Иван Вазов” с по една в 54-та щафета на Горна Оряховица

  10.05.2022 20:46
СУ „Георги Измирлиев” с две победи, ПГЕЕ и ОУ „Иван Вазов” с по една в 54-та щафета на Горна Оряховица

176 момчета и момичета от осем основни училища и гимназии участваха в 54-та щафетна обиколка на Горна Оряховица, посветена на празника на града и на Деня на спорта 17 май. Участваха всички горнооряховски училища и ОУ „Св. св. Кирил и Методий” от Долна Оряховица.

Състезанието се провежда в две възрастови групи – момчета и момичета от 5 до 7 клас и юноши и девойки от гимназиалния курс. В дамските стартове участваха по пет отбора, а при момчетата и юношите по шест. Старт-финалът беше пред Общината, а по трасето бяха разположени осем поста.

Първата победа записа отборът на ОУ „Иван Вазов”, който с огромна преднина спечели състезанието при момичетата. Втори остана отборът на СУ „Георги Измирлиев”, а третото място извоюваха момичетата на СУ „Вичо Грънчаров”. Четвърти и пети са отборите на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” от Долна Оряховица и едноименното горнооряховско училище.

При момчетата СУ „Георги Измирлиев” и ОУ „Иван Вазов” си размениха местата и отборът на Гимназията се качи на първото място, а Първо остана на второто стъпало на стълбичката. Трети се наредиха момчетата на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – Горна Оряховица. След това финишираха отборите на СУ „Вичо Грънчаров”, ОУ „Св. св. Кирил и Методий” - Долна Оряховица и ОУ „Св. Паисий Хилендарски”.

Лекоатлетите на Гимназията взеха първото място и при девойките. Отборът на СУ „Георги Измирлиев” финишира пред СУ „Вичо Грънчаров” и ПГЛПИ „Ат. Буров”. В подножието на почетната стълбичка останаха ПГЕЕ „Ломоносов” и ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров”.

По традиция юношите на ПГЕЕ нямаха проблем и за пореден път, 25-ти в своята история, спечелиха първото място в своята възраст. Втори е отборът на СУ „Вичо Грънчаров”, а трети на ПГЛПИ „Буров”. Следват ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров”, ПГЖПТ „Н. Вапцаров” и ПТГ „В. Левски”.

Наградите връчиха кметът инж. Добромир Добрев и шефката на ОП „Младежки дейности, спортни имоти и прояви” инж. Петя Богданова.


Ключови думи
щафета Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати