Вторник, 09 Авг 2022
            
Велико Търново Култура

Обновена библиотека откриха във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“

  09.05.2022 12:35
Обновена библиотека откриха във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“

Ректорът на Великотърновския университет проф. д-р Христо Бонджолов днес официално сряза лентата на обновения Библиотечно-информационен център на Корпус 4, обединил библиотечните фондове на Стопанския факултет и на факултет „Математика и информатика“.

„Изключително съм щастлив, че днес имаме толкова позитивно събитие – откриване на обновена библиотека. След две години на пандемия, когато вече сме в присъствено обучение, ми се иска да върнем студентите отново в Библиотеката. Младите хора на Великотърновския университет са четящи и ръководството полага усилия да им създаде условия това да продължи в по-добра среда. Една от големите ми надежди е, че до края на мандата ще успеем да обновим и сградата на Централната университетска библиотека. Да ви е честита новата библиотека! Нека студентите и преподавателите да я ползват със здраве“, каза в приветствието си проф. Хр. Бонджолов.

БИЦ към Корпус 4 разполага с 32 читателски места и над 9000 тома монографии, учебна литература, научна периодика, справочници, речници, сборници от конференции и др.

Днес първите лични дарения на научна и учебна литература за обновената библиотека направиха проф. д-р Ивалинка Пенчева и проф. д-р Иван Марков.

На събитието присъстваха проф. д.и.н. Милко Палангурски, заместник-ректор по научната дейност, проф. д-р Красимира Мутафова, директор на Информационно-библиотечния и издателски комплекс, проф. д.н. Пенчо Пенчев, декан на Стопанския факултет, и доц. д-р Марияна Николова, декан на факултет „Математика и информатика“.


Ключови думи
ВТУ библиотека
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати