Сряда, 28 Сеп 2022
            
Павликени Светски

Павликени посреща гости за Празника на яйцето

  07.05.2022 06:36
Павликени посреща гости за Празника на яйцето

В пъти ще нарасне населението на Павликени на 7 май. В съботния ден градът е домакин на Празника на яйцето – събитие, което се провежда всяка година от 2013 г. насам. Тогава то възниква по идея на Общината и с подкрепата на „Хайпро България“ ООД, чието партньорство успява да го наложи като традиционно в календара. Очаква се след двугодишното прекъсване заради пандемията от коронавирус Празникът на яйцето да привлече още повече гости от региона и страната.

Официално празникът ще бъде открит в 10:30 ч. в парк „Кирил Ракаров“. Забавления, игри с публиката, томбола, кулинарен конкурс, изпълнения на детски състави и самодейни артисти, арт ателие, базар... Това са част от събитията, подготвени от организаторите. И още - на Празника на яйцето ще гостува любимият на мнозина Фермерски пазар „ОТ БГ“. В него може да откриете качествени български храни, напитки, храна и сувенири от производители и майстори, доказали, че от българското по-хубаво няма. Свой кът ще има и Общинският приют за безстопанствени кучета. Там ще научите как може да си осиновите куче и да получите шепа безусловна любов...

В кулинарна надпревара ще се впуснат всички желаещи, донесли предястие, основно ястие или десерт с основен продукт яйца. Известният готвач Иван Звездев ще оглави журито, което ще отсъди най-вкусното ястие. В обособен кът в парк "Кирил Ракаров" пък хиляди яйца ще се превърнат във вкусни омлети под вещото ръководство на майстор-готвача Елена Божанова и нейните колеги от ДГ „Слънце“ и ДГ „Вяра, надежда и любов“.

Творчески ателиета ще предлагат на деца и родители споделено пространство и време за направата на рисунка или бижу, а щура забава с позабравените игри на баба и дядо ще владее в часовете от 13:00 до 15:00.

Отговорност за цялата програма на Празника на яйцето поема не кой да е, а любимецът на млади и стари Жоро Низамов. Той ще влезе в ролята на топ водещ и ще имитира сам себе си, а когато се наложи – и всеки друг.

И други изненади са подготвили организаторите. Чак до вечерта, когато на сцената излиза певецът Атанас Колев. Участието му започва в 19:30 ч. в парка./ сн. архив


Ключови думи
Празник на яйцето 2022
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати