Събота, 01 Oct 2022
            
Велико Търново Светски

Военният духов оркестър на НВУ с премиера на Long Train Running на The Doobie Brothers

  06.05.2022 09:55
Военният духов оркестър на НВУ с премиера на Long Train Running на The Doobie Brothers

Премиера на песента на американската рок група The Doobie Brothers – Long Train Running направиха снощи музикантите от Военния духов оркестър на Националния военен университет „Васил Левски“. Оркестрантите свириха в залата на Община Велико Търново и с техния концерт започнаха тържествата, с които Военният университет отбелязва 6 май - Деня на храбростта и празник на Българската армия.

Военни маршове, класическа музика, ръченица и рок парчета бяха включени в програмата на Военния. По традиция оркестрантите, водени от диригента старшина Емил Костурков, започнаха концерта си с Химна на Българската армия „Велик е нашият войник“. След това прозвучаха „Муткуров марш“, „Анен полка“ на Йохан Щраус – син, арията Nessun Dorma от „Турандот“ на Пучини, ръченица на Дико Илиев и произведението „Щъркелово гнездо“ из танцовия театър „Рачо Ковача“, чиято оркестрация за духов оркестър е на старшина Емил Костурков. Публиката имаше възможност да се наслади на парчета на АББА, Гери Муур и Дийп Пърпъл.

Днес ритуалът започва в 13,00 часа пред Катедралния храм „Св. Рождество Богородично“, където Великотърновският митрополит Григорий ще отслужи водосвет на бойните знамена.

В 13,30 часа тръгва шествие на знамената, Представителния блок на НВУ и официалните гости по главната улица до сградата на Община Велико Търново.

От 14,00 часа е тържествената церемония с представителните роти на НВУ „Васил Левски“ на улица „Васил Левски“ пред сградата на Община Велико Търново.

От 12,00 до 17,00 часа в пространството около паметника „Майка България“ катедрите на НВУ ще представят дейността си./ сн. НВУ


Ключови думи
Военен духов оркестър НВУ "Васил Левски" Емил Костурков
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати