Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Елена Общество

Запазена традиция за еленчани бе възстановена в Неювци

  04.05.2022 07:02
Запазена традиция за еленчани бе възстановена в Неювци

На 1 май, след двугодишно прекъсване, се проведе традиционният сбор на Неювци. Събитието, обичано от еленчани и гости на града, събра множество хора на Неювската поляна. Сборът продължи с богата програма под съпровода на оркестър „Габрово“, а кръшни хорà не спряха да се играят до късния следобед.

Кметът на Община Елена инж. Дилян Млъзев откри събитието, с което се постави началото на Майските празници. В същия ден стартира и инициативата „Движим се и танцуваме заедно“. По този повод бе организирана хоротека, под вещото ръководството на дългогодишния хореограф на ансамбъл „Шумен“ Иван Иванов.

Проявата има за цел да събере заедно любителите на походите сред природата, както и тези с афинитет към народните танци. Следващото събитие под мотото „Движим се и танцуваме заедно“ ще бъде на 14 май – с организиран поход до Жидовската чешма, съчетан с Празника на мекицата в село Блъсковци.

След пъстрия сбор на Неювци, в общината следва месец, изпълнен с разнообразни културни и спортни прояви./сн. Община Елена


Ключови думи
събор Неювци
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати