Петък, 30 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Общество

Горна Оряховица спечели приза „Кмет на месеца” за април

  02.05.2022 10:12
Горна Оряховица спечели приза „Кмет на месеца” за април

Хасково, Горна Оряховица и Козлодуй са победителите в конкурса „Кмет на месеца“ за април. Темата на конкурса, организиран от kmeta.bg, този месец беше „Проекти и инвестиции”. По традиция надпреварата бе разделена в три категории – общини с население над 50 000 жители, общини с население между 20 000 и 50 000 жители и общини с население под 20 000 жители. Преди началото на вота организаторите проучиха какви са условията по общини, какви планове имат местните власти за развитието на регионалните икономики, за подобряване на инфраструктура, за разкриване на нови работни места. Така бяха направени и номинациите – по три във всяка категория. За приза в групата на средните общини се състезаваха кметовете на Горна Оряховица, Ловеч и Самоков.

Гласуването продължи 10 дни и този път беше много оспорвано с размяна на местата до последния момент. В крайна сметка кметовете на Хасково, Горна Оряховица и Козлодуй събраха най-много гласове в трите категории.

При средните общини кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев получи 43,93% от гласовете и това му донесе първото място. На второ място е Корнелия Маринова (Ловеч) с 37,24%, а трети остана Владимир Георгиев (Самоков) с 18,83%.

Кметът на Хасково Станислав Дечев събра половината от гласовете в категорията на големите общини, а след него останаха Здравко Димитров (Пловдив) с 43,18% и Галина Стоянова (Казанлък) с 6,82%.

В категорията на малките общини 56,61% гласуваха за Маринела Николова (Козлодуй). Ивайло Крачолов (Чирпан) събра 38,68%, а Христо Хирстов (Болярово) остана с 4,71%.

Информация на kmeta.bg


Ключови думи
Кмет на месеца Община Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати