Сряда, 28 Сеп 2022
            
Елена Култура

Приключи Месецът на детската книга и изкуствата за деца в Елена

  02.05.2022 06:53
Приключи Месецът на детската книга и изкуствата за деца в Елена

Месецът на детската книга и изкуствата за деца приключи с посещението на художничката Силвия Калоянова в ДГ „Радост“ и СУ „Иван Момчилов“ по покана на Община Елена.

Малчуганите от група „Мики Маус“ посрещнаха гостенката с песен на любими герои, след което чуха приказката „Птичето и патето“. Истинско удивление изпитаха децата, когато пред очите им героите оживяха изпод ръката на талантливата художничка. Те бяха активни съветници кои цветове са най-подходящи за тревата, небето, слънцето… Всички получиха за подарък пъстра книжка с илюстрации от Силвия Калоянова и на раздяла изиграха танца „Въртележка“.

Срещата в училището бе с ученици от четвърти клас, на които художничката сподели някои от тайните на илюстрирането, необходимостта от това да се вглеждаме в детайлите, преди да посегнем към четката, тънкостите в изобразяването на различните емоции. Много приятна бе изненадата, подготвена от госпожа Светлана Василева – тя предостави възможност на децата да изберат свои рисунки, които да подарят на гостенката, и това истински я трогна.

Всички събития от месеца, посветен на детската книга и изкуствата за деца, са доказателство, че имаме умни, талантливи и креативни дечица, а това ни задължава да ги подпомагаме и поощряваме. Месец май отново ще е изпълнен с прояви, организирани от Община Елена и МКБППМН и насочени към най-малките ни съграждани, споделят от Общината./ сн. Община Елена


Ключови думи
Силвия Калоянова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати