Вторник, 27 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

Д-р Стефан Филев: Тръгвам си без огорчение, оставям много приятели

  27.04.2022 14:49
Д-р Стефан Филев: Тръгвам си без огорчение, оставям много приятели

Не съм огорчен. Човек трябва да бъде огорчен само за неща, които зависят от него и неговите близки. Няма за какво да се обиждаме. Живеем в нормален свят. Решението да напусна назрява отдавна, изчаквах само да дойде моментът, в който да приключим (с изграждането на новия корпус на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” – б. а.).

Коментара направи днес, при официалното откриване на корпуса, шефът на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” във Велико Търново д-р Стефан Филев, който се оттегля от поста.

Още преди половин година той е уведомил Министерството на здравеопазването, че желае да бъде освободен.

Трудно ми е да отговоря как ще продължи професионалният ми път, ще видим. Никой не се е родил директор. Живот и здраве да има. Но при всички случаи ще бъде извън Болницата – няма смисъл да стоиш там, където си бил на първа позиция. Достатъчно емоционално съм свързан с колегите, 30 г. работя в тази болница, тук започна трудовият ми стаж. С колегите сме минали през много изпитания, емоционалната ми връзка с тях е силно развита. Оставям много приятели, много колеги – все хора, с които сме прекарвали много повече време тук, отколкото със семействата си, откровен бе д-р Филев.

Призна също, че има недовършени неща.

Човек няма ли планове, няма ли визия, значи не живее. Не можах да довърша реновирането на отделения, на клинична лаборатория… Но нещата са толкова сложни в това отношение, не само за уреждане на средства. Ето, давам ви пример – от два месеца и половина съм депозирал в Министерството на здравеопазването да ми бъде разрешено да купя със собствени средства два ехографа за АГО за диагностика на вътреутробното развитие на плода. Пак казвам – със собствени средства. Предал съм всички документи. Не знам какво се прави, но това са два месеца и половина. Това е ежедневието, по този начин се решават задачи, коментира д-р Филев.

На прага на новия етап в кариерата си д-р Филев изрази убедеността си, че наследникът му на поста ще се справи.

Общото събрание на акционерите в МОБАЛ е насрочено за 4 май. Очаква се начело на МОБАЛ временно да застане анестезиологът д-р Красимир Попов. След изтичане на мандата на Борда на директорите, ще бъде обявен конкурс.

Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
д-р Стефан Филев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати