Сряда, 28 Сеп 2022
            
Култура Павликени

Недко Недков от Павликени издаде психологическия трилър „Счупеният човек“

  24.04.2022 16:42
Недко Недков от Павликени издаде психологическия трилър „Счупеният човек“

Вторият роман на Недко Недков от Павликени е вече на пазара. Жанрово авторът определя „Счупеният човек“ като психологически трилър. В него серия от мистериозни отвличания бележи живота на Март, Борис и Весела – трима приятели, които ще осъзнаят колко малко се познават.

Докато седи върху порутен дувар в обезлюдено село, Март мечтае да подсигури хармонично бъдеще за себе си и за съпругата си и най-сетне да преодолее затвора на набраздената и обгорена своя кожа.

Весела е буйна и устремена, но не иска да изземва свободата на Март, а само да му помогне да се отърси от разрушаващата го зависимост към миналото.

Междувременно Той едва забележимо се пропуква. Психиката му се раздробява на парченца стъкло, чиито заострени краища ще наранят не само него, но и околните.

„Счупеният човек" е роман за травматично детство и загадъчно приятелство между три неспокойни души. Всеки от тримата се влюбва в слабостта на останалите и се опитва да я излекува. Но може ли да защитим другия, без да сме се погрижили за самите себе си?

Психотрилърът „Счупеният човек" олицетворява онези травми, които не зарастват.  
Чрез заплетения си сюжет „Счупеният човек" въвежда читателя в дебрите на автоагресията и раздвоението на личността.

Авторът отново предлага актуална социална тема. Завръзката в романа „Счупеният човек" се случва в обезлюдено българско селце, а основа на текста е личната история на автора.

„Привидно бях щастливо дете, усмихнато, с чувство за хумор, но отвътре горях. Отвътре разбирах, че нещо е сгрешено в мен. Бях убеден, че агресията, която преживявам, я предизвиквам сам. Обвинявах себе си. Наказвах Лошите в ума ми. Страхът, колкото и да ми е пречил, толкова ми е помогнал. Иначе щях да се отдам на омразата и да върна реципрочно каквото на мен са причинили.

Разбираш ли? Аз имам правото да говоря за психичните разстройства. Обсесиите продължиха години наред.

Затова написах романа “Счупеният човек“. Чрез увлекателната (вярвам, че е такава!) история искам да покажа, че психичните счупвания могат да бъдат във вреда не само на човека, който ги преживява, но и на околните.

Излекувах се! С цената на много усилия. И до днес – преди да стъпя навън – се появяват онези стари прещраквания, но отслабени. Страховете вече са съмнения и допускания. Няма бивша психологична травма. Всяко счупване е като сърце, което се задейства в неочаквани моменти – тупти тревожно и напомня за себе си. Но се изцерих, когато за първи път изкрещях: “Обичам счупения човек”. Бях на 16“, споделя Недко Недков.

Недко е родом от град Павликени, където завърша средното си образование. Продължава обучението си във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" със специалност "Компютърни науки".
Започва да пише поезия едва във втори клас, но талантът му е открит в средното училище. Тогава впечатлява своите ментори с нетипични смесени текстове като есета в стихотворна форма, есета-разкази. Носител е на множество грамоти и отличия от олимпиади и литературни конкурси като "Ерато", "Веселин Ханчев" и други. 
Освен писането, Недко Недков има разнородни интереси: програмиране, психология, предприемачество, политика, икономика и други.

През 2020 г. излезе дебютният роман на Недков  „Папка „Аутизъм“. Още за автора и творчеството му тук.


Ключови думи
Недко Недков Счупеният човек
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати