Събота, 01 Oct 2022
            
Велико Търново Общество

Областният информационен център във Велико Търново стана на 10 г.

  19.04.2022 14:55
Областният информационен център във Велико Търново стана на 10 г.

По повод навършването на десет години от създаването на Областен информационен център (ОИЦ) – Велико Търново, в офиса на центъра се проведе работна среща с медиите. В рамките на събитието бяха представени обобщените резултати от изпълнение на проектите, по които е функционирал центъра, за периода януари 2012 г. - март 2022 г.

В проявата участва и Мариела Цонева - директор на Дирекция „Проекти и програми“ в Община Велико Търново и ръководител на проекта ОИЦ – Велико Търново. Чрез платформата Cisco Webex, онлайн в събитието се включиха и представители на общинските администрации от региона.

За 10-годишния период на своето функциониране ОИЦ – Велико Търново е организирал и провел общо 374 различни събития с близо 8 300 участника в тях. В това число влизат информационни срещи, работни и пътуващи семинари, кръгли маси и дискусионни форуми, публични събития, пресконференции, информационни щандове, открити изнесени приемни, дни на отворените врати, тематични фотоизложби, спортни и музикални прояви, детски и младежки конкурси, общи инициативи и национални кампании на мрежата от ОИЦ.

На място в офиса на центъра въпроси са отправили 4247 посетители, а по телефон и имейл са консултирани още 814 човека. След отправена покана екипът на ОИЦ е участвал в 108 събития и оказал логистично и организационно съдействие за провеждането на 46 инициативи и прояви на други организации и институции. Извършени са и 22 контролни проверки на предстоящи за отваряне процедури на Местни инициативни групи (МИГ) от Великотърновска област. За изминалите десет години областният информационен център е генерирал над 1 520 публикации в местни и централни медии и е популяризирал близо 240 инициативи, събития, проекти и др. Екипът на центъра е подготвил и разпространил над 230 месечни и седмични бюлетини.

От 2012 г. досега ОИЦ - В. Търново ежедневно публикува на своята фейсбук страница информация за актуални и предстоящи процедури по Оперативните програми и мерките по ПРСР, както и новини свързани с възможностите за друго европейско и национално финансиране. Също и публикации на Единния информационен портал eufunds.bg, свързани с проведени от ОИЦ – Велико Търново събития и информация за стартиращи и успешно приключили проекти на територията на Великотърновска област.

За това десетилетие информационният център във Велико Търново се превърна в разпознаваема институция и надежден източник на актуална информация за общини, фирми и неправителствени организации, проявяващи интерес към възможностите за европейско финансиране чрез оперативните програми. Това заяви Мариела Цонева ръководител на проекта, по който функционира ОИЦ – Велико Търново.

Екипът на Областен информационен център – Велико Търново ще продължи да си партнира с други структури и организации, безплатно да консултира посетителите в своя офис, както и активно да разпространява и популяризира информация относно възможностите за финансиране на проекти със средства от европейските фондове.


Ключови думи
Областен информационен център
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати