Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Велико Търново Горна Оряховица

„Капачки за бъдеще” събират във Велико Търново, Горна Оряховица и Полски Тръмбеш

  16.04.2022 07:16
„Капачки за бъдеще” събират във Велико Търново, Горна Оряховица и Полски Тръмбеш

В България продължава да няма достатъчно детски неонатални линейки. Ентусиастите от "Капачки за Бъдеще” обаче са се заели да поправят това.

След като дариха първата неонатална линейка само преди шест месеца в Пловдив, от „Капачки за бъдеще“ обявиха, че вече са събрали средства за втора и започват да събират за трета.

“За съжаление, българското държавно здравеопазване разполага само с две специализирани неонатални линейки в момента” - споделят от кампанията - “и двете в София, и двете дарени от други благотворителни каузи преди няколко години”.

“Линейката, която дарихме в Пловдив, обслужва цяла централна южна България и по-специално областите Пловдив, Пазарджик, Смолян, Хасково и Кърджали. Целта ни е да дарим линейки и на други градове, където има университетски болници като Плевен, Варна и т.н., така че да покрием цяла България!”, добавиха от там.

Припомняме, че преди да се заемат с линейките, доброволците от “Капачки за Бъдеще” промениха най-старите кувьозите в болниците в цяла България, след което помогнаха и с още десетки медицински апарати за детски, родилни и неонатални отделения на 36 болници в 36 града общо. И всичко това благодарение на капачките, които цяла България събира.

Може да подкрепите каузата за детска линейка, като занесете своите пластмасови капачки и алуминиеви кенчета на най-близката до вас кампания, която се провежда в 29 града в цяла България.

Днес, събота, 16 април, кампанията е във Велико Търново и Горна Оряховица. В Старата столица пунктът ще бъде разкрит в интервала 9:00-13:00 ч. на централния вход на стадион „Ивайло“. В Горна Оряховица - 10:00-13:00 - Летен театър., а в Полски Тръмбеш - 10:00-12:00 ч. на входа на автогарата. / сн. организатори


Ключови думи
Капачки за бъдеще
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати