Събота, 08 Oct 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Курс за спасители организират ПК „Локомотив” и БЧК

  01.04.2022 20:45
Курс за спасители организират ПК „Локомотив” и БЧК

За първи път БЧК организира курс за спасители извън областния център и това се случва в басейна на СУ „Георги Измирлиев” заедно с горнооряховския Плувен клуб „Локомотив”.

Идеята е да надградим уменията на младите хора, които тренират при нас. Спасителите са много търсени в последните години, заради все повечето басейни в комплекси, хотели и т.н., които не могат да работят без сертифицирани спасители. Кадри трудно се намират, а в същото време има млади хора, които имат интерес към тази работа. Успяхме да убедим БЧК, че могат да направят курс в Горна Оряховица, където вече има доста добре подготвени млади плувци и курсът вече е факт, коментира старши треньорът на ПК „Локомотив” Симеон Димитров, който в момента се сертифицира за инструктор по водно спасяване.

11 младежи са започнали подготовка заедно с инструктори на БЧК. Те ще минат и двете нива – за спасители в басейни и водни паркове и следващото, което включва първата помощ по морските плажове. След края на подготовката ще има изпит и с получения сертификат успешно издържалите го ще могат да практикуват навсякъде във водните обекти на България.


Ключови думи
ПК "Локомотив" курс за спасители Симеон Димитров
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати