Четвъртък, 06 Oct 2022
            
Горна Оряховица Общество

Над 120 души си взеха нещо от първото гостуване на КилерЪ в Горна Оряховица

  29.03.2022 14:31
Над 120 души си взеха нещо от първото гостуване на КилерЪ в Горна Оряховица

Над 120 човека си взеха по нещо от първия свободен пазар КилерЪ в Горна Оряховица. Голяма част от тях бяха избягалите от войната украински жени и деца, които са настанени в общината и които имат нужда от по-леки дрехи във все по-топлите дни. Търсят се още спортни дрехи и маратонки за деца и жени.

Инициативата „КилерЪ/The Closet, която вече е позната на други места в региона, беше за първи път в Горна Оряховица на 27 март. Организира се със съдействието на Община Горна Оряховица, БЧК и TarnovoRuns - Движение и Здраве за Всеки.

Принципът на така наречения свободен пазар е, че всеки може да остави вещи, които не са му необходими, но които може да са нужни на друг. В същото време той може да си вземе нещо, което му трябва. Всичко е безплатно.

„КилерЪ“ е социална и екологична инициатива, която дава втори живот на вещите и намалява отпадъците. Често в този живот се претрупваме от ненужни неща и когато те вече не ни трябват, искаме друг да може да ги използва. Така някой преди теб е оставил свои неща, на които ти може да се зарадваш. От една страна целим да намалим генерирания отпадък, от друга, непрестанно подпомагаме хора в нужда с дрехи и други вещи, които някой ни е оставил.При нас човек може да остави дрехи, играчки, които вече не са му нужни, но са в добро състояние за повторна употреба, или да си вземе това, което му харесва, напълно безплатно. За да вземете, не е нужно да донесете нещо и обратното, обясняват организаторите.
Инициативата „КилерЪ” се осъществява с подкрепата на програма Европейски корпус за солидарност.
Повече на https://www.facebook.com/theclosetvt

 


Ключови думи
Килеръ в Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати