Вторник, 28 Юни 2022
            
Горна Оряховица Други

Басейнът на СУ „Георги Измирлиев” е единствената възможност за децата в Горнооряховско да се занимават с водни спортове

  28.03.2022 14:24
Басейнът на СУ „Георги Измирлиев” е единствената възможност за децата в Горнооряховско да се занимават с водни спортове

Единственият плувен басейн в Община Горна Оряховица се намира в Средно училище „Георги Измирлиев“. Възпитаници на Гимназията от II до XII клас поддържат своето здраве и добрата си форма в задължителната си подготовка по физическо възпитание и спорт, като имат възможност да изучават плувните стилове. В извън учебно време „измирлиевци” могат да тренират в Плувен клуб „Локомотив“, където да развиват своите спортни възможности.

Под ръководството на учителите по физическо възпитание и спорт Мариета Чолакова, Светлозар Баждаров и Йордан Димитров, както и под вещия поглед на плувния спасител Симеон Димитров, учениците усъвършенстват своите плувни техники, забавляват се и формират важни двигателни умения. Тази състезателна дисциплина учи нашите възпитаници на отговорност и постоянство.

Независимо от сезона учениците на Средно училище „Георги Измирлиев“ с желание и ентусиазъм се отправят към плувния басейн. Радостта на учениците през зимните месеци е несравнима, защото водата е топла и обгръща плувците в уютната си прегръдка, като ги защитава от студените температури навън.

Удовлетворяващ и успокояващ е горещият душ след срещата на „измирлиевци” с басейна. След него в салона зазвучава шумът на сешоарите, който поставя напевно края на пребиваването на учениците в плувния комплекс. С детски смях и весели лица бодрите възпитаници на Гимназията очакват отново срещата си с водата в следващите часове по плуване от седмичната програма.
Родителите с желание подкрепят водните занимания, спокойни за здравето на своите деца, удовлетворени от постигнатите резултати и от професионализма на подготвения екип от дългогодишни преподаватели по физическо възпитание и спорт.

Част от приемуществата на училищния басейн са липсата на ограничения за възраст и тегло. Необходимо е само желание!


Ключови думи
басейн СУ "Георги Измирлиев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати