Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Ивайло Гасеров стана втори при професионалистите в кулинарно състезание на Unichef

  18.03.2022 10:58
Ивайло Гасеров стана втори при професионалистите в кулинарно състезание на Unichef

Младият кулинарен виртуоз от Първомайци Ивайло Гасеров спечели второ място при професионалистите в тазгодишното издание на състезанието Unichef. Преди три години Ивайло, който е завършил Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон” във Велико Търново, спечели титлата в раздела за ученици. Сега, вече като студент в Института по кулинарни изкуства във Варна, участва в раздела за професионалисти.

Unichef е кулинарно състезание за професионални готвачи и ученици от гимназии с кулинарен профил. Всяка година участниците са изправени пред различни предизвикателства в кухнята, като единственото общо е условието да ползват два от продуктите на организатора Unilever Food Solution. Темата на тазгодишното издание са хранителните отпадъци и по-точно как да се готви без отпадъци. Затова и титлата тази година е ZEROCHEF.

В първия етап от състезанието участниците направиха презентация, за която се гласува в сайта на Unichef. Читателският вот праща на финал 7 от събралите най-много лайкове. В същото време професионално жури избира още трима състезатели. В раздела за професионалисти участваха близо 50 майстори в кухнята, включително шестима от висшето училище по кулинария. Ивайло участва с пъдпъдък с червено цвекло и трюфел и неговата рецепта влезе на финала, събирайки втория по сила зрителски вот. В рецептата се използва както скелетът на птицата, така и изрезките от цвеклото, така че няма никакъв отпадък.

Финалното готвене беше по време на Международното изложение за хотелско, ресторантьорско, кетъринг и СПА оборудване СИХРЕ. Двайсетимата финалисти готвиха на живо в Интер Експо център в София и бяха оценявани от професионално жури. Задачата бе да презентират 3 порции от своята рецепта, като се справят в рамките на 60 минути.

Уменията на младия готвач от Първомайци бяха оценени и от журито и той беше много близо до победата, но в крайна сметка остана с втората награда и чек за 500 лева.


Ключови думи
Ивайло Гасеров Unichef
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати