Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Велико Търново Общество

Регионалната библиотека съхранява паметта и продължава делото на Снежана Янева

  09.03.2022 11:37
Регионалната библиотека съхранява паметта и продължава делото на Снежана Янева

Регионална библиотека „П. Р. Славейков“ във Велико Търново е сред първите, получили награда за принос към съхраняване на паметта и продължаване на делото на Снежана Янева.

Неуморен радетел за просперитета на българските библиотеки, г-жа Янева беше наш приятел, партньор и катализатор за адаптиране и прилагане на най-добрите световни практики в областта на развитието на библиотечното дело и непрекъснато повишаване на качеството и обхвата на услугите, които институцията предлага на своите потребители, споделят от Библиотеката.

На 8 март 2022 г. екипът й отбеляза 70-годишнината от рождението на Снежана Янева с възпоменателно слово и биографичен филм.

Снежана Янева е родена през 1952 г., умира на 26 декември 2019 г. Тя е вдъхновител, инициатор и поддръжник на библиотечното дело в страната, безвъзмездно работила за създаването и развитието на Българската библиотечна асоциация и Фондация „Глобални библиотеки в България“, преди това Проект„Глобални Библиотеки“, уважаван директор на Информационния център в Посолството на САЩ в България. Посветила е целия си живот на каузата на библиотеките и обществената им роля./ сн. РБ "П. Р. Славейков"


Ключови думи
Снежана Янева Регионална библиотека
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати