Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Треньори апелират да се отвори спортната зала в Горна Оряховица

  27.01.2022 15:05
Треньори апелират да се отвори спортната зала в Горна Оряховица

В Европейския град на спорта единственото място за тренировки е затворено вече две седмици и се опасяваме, че ще остане така още дълго време. Обръщаме се към общинското ръководство с призив да не продължава заповедта за затваряне на спортната зала и да даде възможност на децата да тренират, заявяват треньорката по баскетбол Маринела Агаларева и Румен Димитров от клуба по таекуондо, подкрепени и от други свои колеги от различни спортове.

Заповедта е от 17 януари и важи до края на месеца, но вече се говори, че ще бъде продължена. Официалното обяснение е, че това се налага заради повишената заболеваемост в общината. Но в Горнооряховска община всички училища и детски градини работят. Значи там няма опасност за децата, а точно в спортната зала те са най-застрашени?! Няма логика в това, казва Агаларева.

Негласно се говори, че залата е затворена, за да се прави икономия от газ. Ние разбираме трудното финансово положение на Общината, но и не искаме някакъв лукс или идеални условия, а възможност да тренираме. Няма дори да коментирам, че отново се чува, че ще се дадат 300 000 лева за един аматьорски отбор, докато отбори, които са в „А” група, дори не могат да тренират. Знам, че Цар Футбол е над всичко, но ние искаме еинствено децата да не прекъсват заниманията си и да не губят навици за движение и спорт, обяснява баскетболистката.

От друга страна никоя федерация не е прекъснала календара си и в момента вървят всички първенства. Как ще участват горнооряховските деца, след като не са тренирали. Не само че не можем да разчитаме на успехи, но рискуваме да получат контузии. Това е бомба със закъснител за клубовете. Нямат ли успехи сега, няма да имат финансиране догодина. Прекъснат ли децата, после трудно ще се възвърне ритъма и навика за тренировки. Много няма да се върнат въобще в залата.

И накрая какво излиза, че след като изпратихме Европейската година на спорта с фойерверки, сме на път да заличим всичко постигнато от спорта в Горна Оряховица.

Вярно, времето е трудно, но може би заедно трябва да седнем и да решим как да си помогнем един на друг. Затварянето на залата не е решение и никоя друга община не е стигнала до такава крайна мярка. Правим икономия в момента, но щетите ще са за години напред. И нека някой излезе и обясни тази политика на родителите, защото аз не знам какво да им отговора, когато ме питат защо не тренираме, категорична е Агаларева.


Ключови думи
спотна зала Маринела Агаларева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати