Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Четири контейнера за текстилни отпадъци са разположени в Горна Оряховица

  26.01.2022 15:19
Четири контейнера за текстилни отпадъци са разположени в Горна Оряховица

4 специализирани контейнера за разделно събиране на текстилни отпадъци вече са на разположение на горнооряховчани. Те са част от демонстрационния проект „Община Горна Оряховица работи за общество с нулеви отпадъци“, финансиран по Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020. В рамките на този проект в общината се въвежда разделно събиране на текстилни отпадъци с цел тяхната подготовка за повторна употреба и рециклиране.
Контейнерите се намират в района на парк „Детски кът“ (южен вход на стадиона); на северния подход към парк „Николай Панайотов“, срещу ул. „Васил Левски“; в района на Покрития пазар и на гаровия площад, срещу ул. „Мусала“. Местата, на които са разположени контейнерите са избрани така, че да са с голям пътникопоток и да бъде по-лесно за обслужването им от специализираната техника.
Текстилните отпадъци, които ще се изхвърлят в специализираните контейнери трябва да бъдат чисти и поставени в торба. В съоръженията не трябва да се изхвърля хартия, стъкло, метал, битови или други отпадъци, различни от текстилни. На самите контейнери има поставено упътване за правилната им употреба. Обслужването  на контейнерите ще става веднъж на седмица.

Извън проекта на по-късен етап ще бъдат поставени контейнери за текстил и обувки.


Ключови думи
контейнери за текстил
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати