Четвъртък, 28 Апр 2022
            
Свищов Спорт

Стефан Петков е спортист номер 1 на Община Свищов за 2021 г.

  26.01.2022 06:41
Стефан Петков е спортист номер 1 на Община Свищов за 2021 г.

На церемония бяха връчени наградите за спорт на Община Свищов за 2021 година.

Заслужено мястото на спортист номер 1 в класацията на Община Свищов за 10-те най-добри спортисти на 2021 г. зае Стефан Петков. Той e състезател на Годжу карате клуб „Алеко“ – Свищов и негов треньор е Марин Маринов. Стефан Петков е участник в Световно първенство в Дубай и европейско първенство в Хърватия. Завоювал е 5-то място на Балканското първенство – мъже 75 кг; 1-во място на Националната купа в Русе; 1-во място в Националното първенство в София; и 2-ро място в Бундеслига – Дортмунд.

Наградата на най-добрият спортист бе връчена от кмета на Свищов д-р Генчо Генчев, който приветства както победителя, така и всички спортисти и техните треньори в залата. Градоначалникът подчерта, че Общината ще продължава да инвестира в обновяване на спортните съоръжения и развитието на спорта в града и населените места, като винаги ще оказва подкрепа на състезателите, които прославят не само своето име и отбор, но и името на Свищов в България и по света.

Номинациите в класацията за 2021 година бяха излъчени от десет спортни клуба в община Свищов, като експертна комисия определи чрез индивидуално точково гласуване носителите на тазгодишните награди. На  първо място в класацията за най-добри спортисти – със 75 точки, Комисията определи за спортист на 2021 година Стефан Петков, с треньор Марин Маринов. След него, на второ място, с равен брой 54 точки се класираха двама състезатели: Едмон Белчев – състезател на СК „Джудо спорт“, с треньор Севдан Златанов; и Никола Янков – състезател на Спортен карате клуб „Академик“, с треньор Митко Божанов. На престижното трето място в класацията, с 50 точки, се нареди Борислав Борисов – състезател на Спортен клуб „Олимпия“ – с. Морава, с треньор Кольо Колев.

След като кметът Генчев връчи отличията на състезателите заели първите три места, наградите на от четвърто до седмо място бяха връчени от зам.-кмета д-р Станислава Стоянова, която приветства спортистите и техните треньори като им пожела още много бъдещи спортни успехи.

На четвърто място в класацията бе отличен Даниел Стефанов – национален състезател по хокей на трева. Пето място зае Божидар Матеев – състезател на ФК „Академик“ – Свищов. Шесто място – Пресиян Вачев – състезател по тенис на маса на СК „Нове-2018“. Седмото място в класацията за най-добрите спортисти на община Свищов за 2021 година бе заслужено от Гергана Дакова – състезател на Хандбален клуб „Нове-99“. Осмо място зае Ева Миланова – състезател на Годжу карате клуб „Алеко“. Деветото място бе отредено на Стивън  Николов – състезател по кикбокс на СК „БОЛГ“ и на десето място се класира Марио Маринов – състезател на СК „Джудоспорт“.

На церемонията, която се проведе в Зала 1 на Община Свищов бяха връчени награди в още три категории: „Отбор на 2021 година“; „Треньор на 2021 година“;  и „Перспективни спортисти за 2021 година“.

В категория „Отбор на 2021 година“ Комисията тази година определи две първи и едно второ място.

Наградите на най-успешните отбори бяха връчени от председателя на ОбС – Свищов д-р Кристиян Кирилов на треньорите на трите отбора. Ето ги и тях:

Първо място: Отбор по хокей на трева (юноши младша възраст, 16-годишни), с мениджър Николай Марков; и Отбор по футбол „Лато“, 12-годишни, с треньор Ангел Ангелов.;

Второ място: Отбор по футбол „Академик“ – Свищов (старша възраст), с треньор Тодор Борисов.

В категорията „Треньор на 2021 година“ наградите бяха връчени съответно на Николай Марков – мениджър на Отбор по хокей на трева и Ангел Ангелов – треньор на Отбор по футбол „Лато“.

С оглед спазване противоепидемичните мерки, имената на най-перспективните състезатели на Община Свищов за 2021 година бяха изчетени по азбучен ред в залата и бяха бурно аплодирани от присъстващите. Техните грамоти бяха предадени на личните им треньори, които ще им ги връчат в подходящ момент. В категорията „Перспективни спортисти за 2021 година“ са отличени 19 млади и доказали се през изминалата година състезатели в различните спортове. Ето и техните имена:

1.            Александър Караджов – Футболен клуб „Лато“;

2.            Александрина Александрова – Спортен клуб „Джудоспорт“;

3.            Алекс Славов – Общински футболен клуб ‚Академик“;

4.            Божидар Ганев – Карате клуб „Академик“;

5.            Благовест Мичев – Футболен клуб „Лато“;

6.            Виктор Йосифов – Общински футболен клуб „Академик“

7.            Валентин Митев – Спортен клуб „БОЛГ“;

8.            Дарина Фердинандова – Футболен клуб „Лато“;

9.            Дейвид Радков – състезател по хокей на трева;

10.          Ирен Георгиева – Общински футболен клуб „Академик“;

11.          Живко Живков – Футболен клуб „Лато“;

12.          Златина Борисова – Годжу карате клуб ‚Алеко“

13.          Ивайло Мухтаров – Спортен клуб по хокей на трева „Дунав“;

14.          Йоан Каменов – Общински футболен клуб ‚Академик“;

15.          Йоан Романов – Карате клуб „Академик“;

16.          Мартин Александров – Клуб по тенис на маса „Нове-2018“;

17.          Радина Цветанова – Клуб по тенис на маса „Нове-2018“;

18.          Цветомир Сталевски – Хандбален клуб „Нове-2018“;

19.          Яница Иванова – Хандбален клуб „Нове-2018“.

Церемонията по награждаване завърши с кратко слово на спортист номер 1 Стефан Петков, който изрази своята радост от признанието, което е получил и сподели, че наградата е изключително ценна за него. Той приветства и всички останали спортисти, които въпреки пандемията успяват да намират начини да тренират и да защитават достойно името на град Свищов.


Ключови думи
Стефан Петров клуб Алеко
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати