Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Крими

28-годишен мъж е задържан за грабеж в Горна Оряховица

  24.01.2022 10:26
28-годишен мъж е задържан за грабеж в Горна Оряховица

28-годишен мъж от Дряново е задържан за грабеж на възрастна жена в Горна Оряховица. На 22.01.2022г. около 11:10 ч. е получено съобщение от потърпевшата, че в жилищен вход в гр. Горна Оряховица, й е извършен грабеж. 71-годишната жена разказва, че след нанасяне на удар с ръка в областта на гърба, мъж отнема портмонето й с документи и 70 лева. Потърпевшата прави подробно описание на извършителя.
В резултат на незабавно извършени оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия на служителите на РУ Горна Оряховица и РУ Велико Търново, в 13:20ч. на жп гара Велико Търново е задържан извършителят – мъж от с. Дряновец, общ. Бяла, обл. Русе, осъждан неколкократно за кражби и грабеж от съдилищата в гр. Бяла и гр. Плевен.
Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.199, ал.1, т.4 от НК. На Мъжът е привлечен в качеството на обвиняем за извършен грабеж при условията на опасен рецидив – престъпление по чл. 199, ал. 1, т. 4 от НК. Пред служебен защитник неколкократно осъжданият мъж прави самопризнания и дава обяснения. Част от отнетата сума е възстановена.
Внесено е искане във ВТОС за налагане на мярка за неотклонение “Задържане под стража”.


Ключови думи
грабеж Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати