Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Светски

Метъл, хор и симфоничен оркестър искат да съберат на една сцена горнооряховски музиканти

  23.01.2022 07:20
Метъл, хор и симфоничен оркестър искат да съберат на една сцена горнооряховски музиканти

Младежката рок банда Vicious Angels е отново заедно и то с още по-големи планове. Малко пораснали момчетата от групата работят здраво за първия си албум и заедно с това обмислят проекти, които ще са интересни не само в България, но и в Европа. Трудно е да балансираме с музика, работа, учене и най-вече с ковид мерките, но сме много амбицирани да покажем нещо съвсем ново. И това ще се случи най-скоро, казва фронтменът на групата Виктор Ангелов.

В края на миналата година рокаджиите намериха свое ново място в НЧ „Напредък – 1869”, където оборудваха и звукозаписно студио. Това даде рестарт на кариерата им като група, но пък ги срещна и с Аделина Колева. Тя веднага забелязала потенциала на младите музиканти и предложила да направят общ проект – металистите от Vicious Angels, вокалите от Школата на Аделина и Разградската филхармония. Метъл-симфоничната продукция ще предложи кавъри на популярни парчета в нов аранжимент за голям оркестър, авторски композиции, правени специално за проекта и въобще – очаква се продукт, който не само да се хареса на местната публика, но и да има потенциал да излезе на европейска сцена. Реализацията му естествено зависи от развитието на COVID кризата, но младите горнооряховчани вече работят по идеята, независимо от ограниченията.

Ядрото на групата – Виктор, Димитър Николаев и Петър Лалев, са заедно от 5-6 години. Събрали се първо за ученическата банда FireSouls, след което пътищата им се разделили, но после отново се събрали  за Vicious Angels. С малки паузи за лични проекти и участия в други формации тримата са отново заедно, като към тях се присъедини и Пламен Николаев, а още едно момче идва за записи и за концерти.

Първата им изява за тази година ще е вероятно след месец в билярд клуба „Инфинити” в Горна Оряховица. Ще представят няколко нови авторски парчета, както и кавъри на популярни хитове. През април се готвят за участие в международния Japara Mega Rock в село Опанец, Плевенско, където Виктор вече е забивал и то заедно с Рони Ромеро от Rainbow. Долу-горе в началото на лятото трябва да излезе и албумът им. Той ще се записва в тяхното студио и в основата му са парчета, по които Виктор работеше по време на соловия си период. По онова време той планираше да направи свой EP-албум с 4 песни, който да се разпространява в Интернет. Тази идея не е изоставена, но минава на заден план, за да се работи по проектите с групата. А иначе Виктор си работи по няколко инструментала, които да включи в EP-то.

Виктор има и още една страхотна идея, която се родила след като се запознал на концерт в София с бившия барабанист на Type O Negative Сал Абрускато. Ние правим много кавъри на техни песни, убеден съм, че той би приел поканата ни да свирим заедно. Той и новата му банда са много земни и отворени хора, можем да направим съвместен проект, смята младият горнооряховчанин.

За някои мечтите на Виктор са големи, но всъщност младежът вече има участия с известни музиканти. Миналата година той свири на площад „Георги Измирлиев” заедно с „Конкурент”, после имаше възможност да пее на една сцена със Светльо и легендите на Hotalich Rock Fest, а въпреки ограниченията на ковид годината направи и още едно участие в частно парти на Черноморието пред френска публика.

Междувременно 23-годишният младеж вече е 4 курс „Право” във ВТУ и покрай музикалните проекти успява да взема и изпитите си. Музиката е на първо място, но и за учене се намира време. Когато харесваш това, което правиш, нещата се получават по-лесно, смята Виктор.

Елена ВЕЛКОВА


Ключови думи
Vicious Angels
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати