Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Други Свищов

Наказват 5 деца, потрошили площадка в свищовско училище

  19.01.2022 10:20
Наказват 5 деца, потрошили площадка в свищовско училище

Възпитателни мерки ще бъдат наложени на петима малолетни – четирима седмокласници от СУ „Димитър Благоев“ и техен връстник от СУ „Николай Катранов“, на 23 декември вандалствали в детска площадка в свищовското СУ „Димитър Благоев“. Извършителите са установени от служители на Районното управление на МВР в града.

Съгласно чл.32, ал.1 и ал.2 от Наказателния кодекс лица, ненавършили 14-годишна възраст, не са наказателно отговорни. На вандалите ще бъдат приложени  съответните възпитателни мерки.  Преписката по описа на Районното управление ще бъде изпратена в Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни за образуване на възпитателни дела спрямо извършителите и приложени съответните възпитателни мерки по реда на Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, чл. 13.

На участниците във вандалската проява от СУ „Димитър Благоев“ е наложено наказание от педагогическия съвет. Те и семействата им ще възстановят и отремонтират площадката.


Ключови думи
вандалви СУ "Димитър Благоев"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати