Петък, 07 Oct 2022
            
Велико Търново Култура

Документалният театрален спектакъл „Common People” гостува във Велико Търново

  19.01.2022 09:28
Документалният театрален спектакъл „Common People” гостува във Велико Търново

На 22.01 от 19:30 ч. в „Залата“ (бул. България 29) във Велико Търново ще бъде представен движенческият документален спектакъл “Common People”. Театралното представление е изградено на базата на интервюта с артисти, които са се отказали от професията си по различни причини. 
Актьорите пресъздават думите на интервюираните хора verbatim (от латински – „дословно“). Едновременно с това те изпълняват и хореографии, създавайки един паралелен език, който реагира на музкалността на речта и сякаш влиза в диалог с нея.
Автор и режисьор на представлението е Василия Дребова, която търси отговор на въпроса „Какво се случва с творческата енергия, когато тя не може да бъде изразходвана на сцената?“. Музикалната среда е дело на Анастас Авджиев, а визуалната – на Мина Стоянова. Участват актьорите Габриела Георгиева, Деница Даринова, Антон Димитрачков и Георги Налджиев.  
Спектакълът е продукция на фондация „Човек с шапка“, в партньорство с фондация "Пространства" и Национален студентски дом и се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”, програма „Дебюти“.
Билети можете да купите онлайн на: https://epaygo.bg/1253416729, както и на място преди представлението. 
За информация и резервации – 0894 669 506.
Автор на снимките: Мина Стоянова

 


Ключови думи
Common People
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати