Вторник, 07 Юни 2022
            
Велико Търново Икономика

Фондация „Америка за България“ и Посолството на Италия ще подкрепят проекти за селски туризъм в Северна България

  11.01.2022 12:04
Фондация „Америка за България“ и Посолството на Италия ще подкрепят проекти за селски туризъм в Северна България

Фондация „Америка за България“ обявява конкурс за финансиране на проекти за развитие на селски туризъм в Северна България. Конкурсът се провежда в партньорство с Посолството на Италия, Италианската търговска агенция, фондация LocalFood.bg/Пендара, сдружение „Деветашко плато“ и „Травентурия“ ООД.
Конкурсът е продължение на усилията на Фондация „Америка за България“ да подпомогне развитието на Северозападна България и поречието на река Дунав като привлекателни туристически дестинации с активни и жизнени местни общности, запазени традиции и икономически растеж.
Италия е една от страните в Европа с най-развит селски туризъм, който е притегателна сила за милиони туристи годишно от цял свят. Затова Фондацията се радва, че ще има възможност да си партнира с Италианското посолство в България, Италианската търговска агенция, както и останалите партньори, които ще допринесат с богатия си опит в тази сфера при провеждането на конкурса.
Одобрените проекти ще получат финансиране до 25 000 лева за дейности, които привличат туристи и развиват местните икономики, като посещения и престой с преживявания във ферми, кулинарни и занаятчийски турове, демонстрации за правене на храни, организиране на регулярни фермерски пазари с местни продукти и др., както и достъп до опита и добрите практики на партньорските организации в областта на селския туризъм.
Поканата е отворена към кандидати от цялата страна, но задължително условие е проектните предложения да предлагат туристически продукти и преживявания на територията на поне една от следните области в Северна България: Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра и Добрич.
Крайният срок за подаване на кандидатури е 15 февруари 2022 г. чрез страницата на конкурса: https://us4bg.org/bg/rfp-tur-agritourism-2022/
На този адрес ще намерите и подробности за процедурата и критериите за кандидатстване. На 19 януари ще се проведе разяснителен уебинар на Фейсбук страницата на Фондация „Америка за България“.


Ключови думи
селски туризъм
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати