Сряда, 25 Май 2022
            
Велико Търново Спорт

FIFA финансира нов футболен терен във Велико Търново

  15.12.2021 17:37
FIFA финансира нов футболен терен във Велико Търново
Международната футболна федерация FIFA финансира нов футболен терен за тренировъчна и състезателна дейност, който ще бъде построен западно от стадион „Ивайло“ на мястото на бившата ледена пързалка.
Проектът е на Община Велико Търново и ще бъде изпълнен от Българския футболен съюз. Инвестицията е в размер на 290 000 долара, БФС вече е избрал изпълнител.
Новият терен ще бъде готов до края на август 2022-а година. Игралното поле ще е с размер 100/64 метра, с естествено тревно покритие, ще бъдат изградени и необходимите съоръжения на техническата инфраструктура – дренажна и поливна система, ограда с височина 6 метра, паркоместа и др.
Като партньор и собственик на поземления, имот Община Велико Търново премахна коритото на старата ледена пързалка и осигури средства за преместване на трафопоста и за изграждане на подпорна стена от страна на ул. „Йоновка“.
Общината си върна стопанисването на имота с площ от 10,3 декара през пролетта на 2015 г. След това бяха демонтирани остатъците от оградата, пространството бе подравнено и цялостно почистено от земна маса, строителни отпадъци, храсти и др.
Новият терен ще подобри значително материалната база и условията за развитие на професионалния и детско-юношеския футбол. Инициативата надгражда реализирания преди две години проект за създаване на тренировъчния футболен терен с изкуствено покритие „Трифон Иванов“, който бе построен до Спортно училище „Георги Живков“.

Ключови думи
FIFA
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати