Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Светски

„Празнична наздравица” на Светлозар Христов – Заро тръгва по телевизиите с амбицията да се превърне в новата „Бяла роза”

  11.12.2021 14:19
„Празнична наздравица” на Светлозар Христов – Заро тръгва по телевизиите с амбицията да се превърне в новата „Бяла роза”

Третата си песен във фолклорен стил пуска младият горнооряховски изпълнител Светлозар Христов – Заро. Премиерата на „Празнична наздравица” е тази вечер от 18:30 часа по „Планета фолк” и в YouTube канала на певеца. Песента ще се върти и по „Фен фолк ТВ”, а по-късно може да се появи и в други музикални канали, които проявят интерес. Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”.

Светлозар, който като много други горнооряховски таланти, е минал и през школата на Аделина Колева, сравнително отскоро опитва във фолклорния жанр. Той се продуцира сам, а предишните му две парчета бяха харесани и от телевизиите, и от публиката, и го насърчиха да продължи с фолклорните експерименти.

Музиката и аранжимента на „Празнична наздравица” са на Ангел Евтимов. Текстът е на самия изпълнител заедно с Пейо Пеев. По видеото са работили професионалистите от студио „Авеникс” в лицето на Радо и Диан. Хореографията пък е на танцов състав „Веселяци”, с които Заро работи отдавна.

Видеото към песента е заснето във винен и спа комплекс „Старосел” и самата работа по снимките си е цяло преживяване. Все нещо отлагало снимките и в крайна сметка снимали в дъждовно и мрачно време. Трябва да благодаря на снимачния екип за работата, която хвърли след заснемането на клипа по оформяне на цветовете, защото наистина беше голяма играчка. Благодаря и на танцьорите, които играха може би около 7 часа заедно с мен с мокри крака от подгизналата от дъжд трева, разказва Светлозар. Снимали в натоварен сезон и комплексът бил пълен. Непрекъснато случайни минувачи влизали в кадър, опитвали се да завържат разговор и да си правят селфита. Една сърдита чистачка с голяма метла пък решавала да чисти точно когато пуснат камерите и през цялото време гледала лошо, сякаш, аха ще пусне в действие метлата срещу екипа.

В крайна сметка всичко това е зад гърба на създателите на песента и видеото вече ще бъде пуснато официално в телевизионния ефир.

На този етап, като самопродуциращ се изпълнител, мога да работя с всяка една медия, чрез която видеото да достигне до моите почитатели. Благодаря на „Планета фолк”, които станаха мои партньори и песента ще се върти в техния ефир през празничните дни. Имам покана за участие и в коледно издание на една телевизия, където отново ще представя песента. Надявам се занапред да имам възможността да работя и с други медии по реализирането на проекта си, разказва за плановете си Заро.

Залагам много на тази песен. Направихме я с много любов, желание и смятам, че тя може да се превърне в новата „Бяла роза”. Усетих песента и цялата музика още, когато получих демото. Исках текстът да е празничен, но да става за всякакъв повод и мисля, че се получиха доста добре нещата. Надявам се и хората да усетят песента и смисъла от нея така, както го усещам аз, споделя Светлозар Христов - Заро.

 


Ключови думи
Светлозар Христов - Заро Празнична наздравица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати