Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Велико Търново Култура

Мартин Карбовски гостува във Велико Търново с „Крава“

  04.12.2021 09:14
Мартин Карбовски гостува във Велико Търново с „Крава“

Спектакълът „Крава“ на Мартин Карбовски гостува в читалище „Надежда“ във Велико Търново на 16 декември. Режисьор е Любослав Неделчев, художник - Константин Вълков, дигиталната среда е дело на Катрин Красимирова, а музиката - на Венци Мицов, звукова среда - Любослав Неделчев. В „Крава“ участват Владимир Солаков, Александра Койчева, Крис Атанасов/ Михаил Михайлов, Toдор Кирилов, Симеон Димов, Любослав Неделчев, Антоан Петров-Анди.

„КРАВА” е модерен абсурдизъм, взет от съвременния информационен поток, деструктуриращ логиката на миналото. Драматургията е основана на новинарския психологически автоматизъм, на който се доверява съвременното общество и който често ни подвежда или отвежда към почудата от днешния ден.
Авторовото постижение в КРАВА е подходът към текста – като мантрите на електронното общуване и политическия шаблон са вплетени в обикновената битова, но и библейска история за безкрайната стойност на изгубеното от стадото животно.
Както и неговото връщане, което се оказва пазарлъкът на епохата, вплетен в идиомите на новата либерална идеология.
Реално КРАВА е метафора на социополитическите отношения днес, завършващи с абсурден, но узаконен резултат, гарантиран от вулгарния инцест на интересите на дребния човек с патологичната политическа грубост на съвремието.
След края на спектакъла публиката ще може да се срещне на живо с Мартин Карбовски във Vino Veritas (ул. „Велчо Джамджията“ 20). Там всеки ще има възможност да закупи и книга с автограф.

Билети се продават във Vino Veritas - магазин за вино и дегустации /
гр.Велико Търново ул. „Велчо Джамджията“ 20

@vino.veritas.bg

Билети ще се продават и на входа на Читалище "Надежда" в деня на представлението от 17:30 ч./ сн. организатори


Ключови думи
Крава Мартин Карбовски Читалище Надежда
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати