Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Девет фирми се борят за първия етап от проектирането на Северния обходен път на Горна Оряховица

  04.12.2021 12:50
Девет фирми се борят за първия етап от проектирането на Северния обходен път на Горна Оряховица

9 фирми с 13 оферти кандидатстват в процедурата за изпълнител на началния етап от проектирането на Северния обходен път, който трябва да свърже Горна Оряховица, Летището и бъдещата индустриална зона край него с магистрала „Хемус” и АМ „Русе – Велико Търново”.

Пътят, който ще е сред най-големите проекти в Горноояховско в следващия програмен период, ще се изгражда от Общината, а след това ще се предаде за стопанисване на АПИ. С какви механизми ще стане финансирането тепърва ще се реши, но на този етап започва подготовка за проектиране на трасето.

Първата процедура, пусната по ЗОП, е с две обособени позиции – Изготвяне на парцеларен план и Идеен проект на нови участъци. Общата сума е под 50 000 лева, но пък участват 8 фирми.

Обособена позиция №1 е Изготвяне на парцеларен план, което ще рече да се проучи необходимостта от урегулиране на собствеността и доказване на необходимостта от одържавяване на терените, нужни за изграждане на обекта.
Обособена позиция №2 е за Изготвяне на идеен проект на нови участъци на Северен обходен път на Горна Оряховица, като се включват Геодезия; Пътна част; Геология и хидрология; Конструктивна част; Електрическа и осветление; ВиК; Хидромелиоративни съоръжения; ТТ и ОК кабели; Газо и топлопроводи; Железен път.

За първата позиция кандидатстват ТРАНСКОНСУЛТ-22 ЕООД, ГЕОДЕЗИЯ-97 ЕООД, ПРОДЖЕКТ ПЛАНИНГ ЕНД МЕНИДЖМЪНТ ООД, ИН СИ БИЛД-ТН ЕООД, ДЕЗИРА - С ООД, ИЛИЯ БУРДА ЕООД, КРУМОВ КОНСУЛТ ЕООД, ФРИБУЛ ООД.

За втората част са подали оферти ПРОДЖЕКТ ПЛАНИНГ ЕНД МЕНИДЖМЪНТ ООД, ДЕЗИРА - С ООД, АЛВЕ КОНСУЛТ ЕООД, ИЛИЯ БУРДА ЕООД и ФРИБУЛ ООД.


Ключови думи
Северен обходен път на Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати