Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

Стартират номинациите за Годишните награди за доброволчество ГЕРОИТЕ

  28.11.2021 08:05
Стартират номинациите за Годишните награди за доброволчество ГЕРОИТЕ

TimeHeroes.org – най-голямата платформа за доброволчество в България – отваря номинациите за своите Годишни награди за доброволчество ГЕРОИТЕ. 

Мотото на кампанията тази година е "Виж Героите", а целта за пети пореден път остава същата – напред да бъдат изведени силните примери, допринесли за развитието на доброволческата култура в България. 

До 15 декември на awards.timeheroes.org всеки може да номинира доброволци, неправителствени организации, компании и журналисти за техните добри дела, случили се в периода от 1 януари до 15 декември 2021 г. Условията, на които те трябва да отговарят, можете да разгледате тук.

И тази година журито, съставено от личности с активна гражданска позиция, ще търси доброволчески истории, прояви и практики, които са вдъхновяващи, смели, новаторски, израз на активна общественополезна дейност и позиция, или пример за значително положително въздействие върху дадена кауза или общност.

"Изминалите две години бяха време на изпитания, но и време на солидарност. Бяха време на тревога, но и време на загриженост. Показаха ни, че сме уязвими, защото сме хора, но и че сме силни, защото знаем как да подадем ръка на другия.

Няма правилен начин, нито точна формула да си доброволец – някои помагат на съседите си, други готвят храна за бездомни, трети превеждат, четвърти четат на деца, които не са чували приказки. Пети спасяват животи в планината, шести са герои пред компютъра. Всеки от тях заслужава "благодаря".

Ето защо вярваме, че с твоя помощ историите на тези герои ще излязат наяве и заедно ще отдадем заслужено признание на добрите примери, които днес ни дават надежда", казва екипът на платформата за тазгодишното издание на наградите. 

В предишните четири издания бяха отличени доброволци и организации, подкрепящи различни каузи в цяла България. Статуетки бяха дадени още на отговорни компании, които подкрепят и развиват доброволчеството в екипите си, както и на журналисти за тяхното медийно отразяване на темата. Разгледайте наградените от предните две издания тук: https://awards.timeheroes.org/winners-2020 и https://awards.timeheroes.org/winners-2019.

От 2012 г. досега TimeHeroes.org помага на българите да подкрепят социални и културни инициативи с времето и уменията си. С над 83 500 регистрирани доброволци, обединени от над 2300 инициативи на повече от 983 нестопански организации в цялата страна, платформата е основният източник на доброволци за българските НПО. TimeHeroes помага още за развиването на културата на доброволчеството сред българските ученици, компании, както и сред хората в активна пенсионна възраст.


Ключови думи
Героиите Times heroes
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати