Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Велико Търново Култура

Откриха Есенния салон на великотърновските художници

  19.11.2021 10:51
Откриха Есенния салон на великотърновските художници

Общо 68 автори със 115 творби се включват в тазгодишния Есенен салон на великотърновските художници. Традиционното събитие бе открито снощи в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ при голям интерес и със стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Есенният салон е организиран от представителството на Съюза на българските художници във Велико Търново, с финансовата и логистична подкрепа на Община Велико Търново.

Наградите на отличените участници бяха връчени по време на церемонията по откриването. След обстойна селекция, наградата за живопис на Община Велико Търново отиде при Веселин Симеонов за „Profile Picture”. В същата категория Общината номинира Тодор Тодоров и неговия „Натюрморт”.

При графиките Община Велико Търново отличи Христо Найденов със „Зодиак - Водолей”, а номинира Даниел Иванов за „SSDD”. Иванов, както и Харалампи Ламбев за „В памет на бай Димо“, получиха отличието и на Представителството на СБХ във Велико Търново.

Наградата за скулптура на Община Велико Търново бе присъдена на Пламен Кондов за „Space Ape”, а номинацията – на Ирина Пожарицкая за „Жажда за живот”. Галерия „Савчеви“ награди с участие в пленер Вълчо Вълчев.

Пандемията ограничи културния и социалния ни живот, но вие показвате невероятни творби, каза в приветствието си Нелина Църова, директор на дирекция „Култура, туризъм и международни дейности“ в Община Велико Търново.

Традиционната изложба от календара на културните събития на Община Велико Търново, която представя и обединява ежегодно в едно пространство творби на автори от различни поколения, ще бъде наредена в периода 18 ноември – 15 декември 2021 г. Изложбата е и възможност за дебют на млади и креативни творци, които Представителството на СБХ привлича и стимулира за участие в културния живот на град ВеликоТърново./ сн. СБХ


Ключови думи
Есенен салон на великотърновските художници
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати