Петък, 30 Сеп 2022
            
Икономика

МЗХГ публикува за обсъждане насоки към млади земеделци за кандидатстване по Програмата за развитие на селските райни

  13.11.2021 13:06
МЗХГ публикува за обсъждане насоки към млади земеделци за кандидатстване по Програмата за развитие на селските райни

Министерство на земеделието, храните и горите публикува за обществено обсъждане насоки за кандидатстване по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски производители“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Общият бюджета, предвиден по процедурата, ще бъде в размер на близо 25 млн. лева. Чрез подмярката се цели да бъдат подпомогнати проекти на млади фермери, с които ще се подобри цялостната им дейност и конкурентоспособност на стопанствата им. Очаква се приемът да бъде отворен около 25 ноември.

По процедурата е предвидено изцяло електронно подаване и оценка на проектните предложения, което ще се извършва чрез Информационната система за управление и наблюдение (ИСУН 2020).

Потенциалните кандидати могат да се запознаят предварително с условията и изискванията за подаване на проектните предложения по подмярката. Пакетът с документи е публикуван на официалната страница на МЗХГ: https://www.mzh.government.bg/bg/politiki-i-programi/programi-za-finansirane/programa-za-razvitie-na-selskite-rayoni/

Крайният срок за представяне на предложения и коментари по публикуваните насоки е до 17 ноември 2021 г. чрез ИСУН 2020 или на електронна поща: [email protected].

Обръщаме внимание на потенциалните кандидати, че в рамките на предстоящия прием по подмярката няма да има възможност за предоставяне на безвъзмездни консултантски услуги от страна на Национална служба за съвети в земеделието, както и за изготвяне на безплатни бизнес планове от страна на НССЗ. Но териториалните офиси на службата в страната ще продължат да предоставят съветнически услуги на младите земеделски стопани при спазване на въведените противоепидемичните мерки.


Ключови думи
ПРСР млади земеделци МЗХГ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати