Четвъртък, 03 Фев 2022
            
Култура Свищов

В Свищов обявиха конкурси в памет на Щастливеца

  02.11.2021 14:27
В Свищов обявиха конкурси в памет на Щастливеца

Регионален ученически конкурс за есе обявиха Дирекция „Култура и културно наследство“ и Отдел „Образование“ при Община Свищов, Международна фондация „Алеко Константинов” и Историческият музей в Свищов. Конкурсът е във връзка с отбелязването на 159-та годишнина от рождението на Алеко Константинов.

4 са темите на конкурса: „…Иди сега, че спирай буйния стремеж на младия български турист! (из „Какво? Швейцария ли?); Алеко – липсващият наш съгражданин; „Свобода, честност, любов“, или по пътят на Алеко; Добър ден, Щастливецо!

В конкурса могат да участват ученици от община Свищов от 7 до 12 клас, включително. Всеки участник има право да подаде за конкурса съчинение в една от четирите предложени теми. Крайният срок за подаване на конкурсните творби е 21 декември 2021 г.

При изпращане на творбата по пощата или по куриер валидна е датата от  пощенското клеймо на подателя.

Конкурсните творби може да изпращате на електронен адрес: [email protected] или на пощенски адрес: гр. Свищов 5250, Исторически музей, п.к. 123 (за литературния конкурс). Изискваните формати на приеманите по електронен път файлове са документи на MS Office  Word; Rich Text Format; Open Office;

Обемът на изпращаните текстове не бива да надвишава 3 стандартни  машинописни страници. Текстовете трябва да бъдат придружени от личните данни на участника: три имена, местоживеене, училище, клас, година на раждане; телефони за връзка, е-mail адрес). Текстовете, изпращани на пощенски адрес, следва да бъдат в печатен вид (ръкописи не се приемат)

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 12 януари  2022 г. от 15.00 ч. в изложбената зала на къщата музей „Алеко Константинов“ в рамките на Алековите дни. Наградите са първа, втора, трета и поощрителни.

За контакти: [email protected]

Възможни са промени в случай на настъпили непредвидими епидемични или други обстоятелства, възпрепятстващи изпълнението на първоначално обявените условия.

Организаторите на конкурса за есе, плюс Художествена галерия „Н. Павлович“, обявяват още една надпревара – за детска рисунка на тема „Опознай Родината, за да я обикнеш“. Тя се провежда в три възрастови групи: 1 – 4 клас; 5 – 8 клас; 9 – 12 клас.  Рисунките трябва да са с размери до 35/50 см, като може да са изпълнени с техника по избор. Предвидени са първа, втора, трета и поощрителни награди за трите възрастови групи.

Изпращаните за участие рисунки трябва да се придружени от данните на малкия художник. Крайният срок за предаване е 21.12.2021 г. (петък) в ХГ „Н. Павлович” на адрес: гр. Свищов 5250, пл. „Алеко” №1, Художествена галерия „Н. Павлович” за конкурса за детска рисунка;

Най-добрите ученически рисунки ще бъдат подредени в изложба. Отчитането на резултатите и откриването на изложбата ще бъдат в рамките на Алековите дни – 12 януари 2022 г. от 16.30  ч. в Галерията. За контакти: [email protected].


Ключови думи
Алекови дни
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати