Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Книжен базар подкрепя добрите дела на комитет „Свети Мина”

  31.10.2021 11:45
Книжен базар подкрепя добрите дела на комитет „Свети Мина”

Десетки горнооряховчани, а и хора от целия регион, вече подкрепиха благотворителната инициатива на комитета „Св. Мина” да направят добро дело, купувайки книга. Книжният базар в двора на храма „Свети Три Светители” е посветен на утрешния голям празник на духовността – Деня на будителите. Стотиците книги, предложени на базара, са дарени от хора, които искат да участват в добрите дела на комитета, за който това вече е трета поредна инициатива. Всички събрани средства ще бъдат използвани за благотворителност.

След първите базари, на които бяха предложени дрехи, сувенири, учебни пособия, Комитетът помогна на Защитеното жилище на Център „Мария” и Центъра за настаняване от семеен тип в Горна Оряховица, както и на Центъра за временно настаняване на деца в Стражица. Беше платена процедура за рехабилитация на дете с детска церебрална парализа и беше подкрепена жена, жертва на домашно насилие. Комитетът подпомага с храни и лекарства хора от региона, които са в затруднено положение. Така че каузи не липсват, обясни председателят на комитета Бранислава Мамучевска. Нека отворим сърцата си и да добруваме заедно, канят на базара и останалите дами от комитета.

Базарът днес ще работи до 15 часа. Книгите се продават на символичната цена от 1 лев. Непродадените книги ще бъдат предлагани и на следващите инициативи на комитета. Голям книжен базар дамите от „Св. Мина” ще организират и в навечерието на 24 май.


Ключови думи
комитет Свети Мина книжен базар
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати