Четвъртък, 27 Яну 2022
            
Велико Търново Общество

Втората част от голямо дарение на социалните услуги връчиха великотърновските ротарианци

  27.10.2021 11:54
Втората част от голямо дарение на социалните услуги връчиха великотърновските ротарианци

Още близо 3000 красиви керамични съдове на стойност близо 7200 лева дариха днес великотърновските ротарианци на социални услуги в Старата столица.

Първата част на дарението беше предадено преди дни и то също включваше нови цветни керамични съдове за храна, които ще създават уют за потребителите на седем социални услуги за резидентна грижа в община Велико Търново.

Осигурените сервизи за хранене са предоставени безвъзмездно  от фирма „ПНТ и Ко" ООД по инициатива на управителя Николай Тончев, член на Ротари клуб - Велико Търново. Днес той и президентът на РКВТ Венелин Иванов лично се включиха в разтоварването на буса, който пристигна в Дома за възрастни хора „Венета Ботева“, откъдето част от съдовете ще бъдат разпределени и за други обекти.

С огромна благодарност към дарителите се обърнаха директорът на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в Община Велико Търново Росица Димитрова, представители на ръководството на дома, персонала и обитатели.

Чинии за пица, за десерт, за супа, основни, комплекти за чай, купи и красиви цветни чаши включват комплектите, които ще подменят досегашното оборудване и ще радват възрастните хора, заявиха от дома. От ръководството подариха на Николай Тончев пано с елен – символ на благородството и силата, което е изработено от обитателите.

Росица Димитрова подчерта, че активната дейност на Ротари клуб – Велко Търново е пример за социална ангажираност и инициативи в полза на обществото.


Ключови думи
Ротари дарение
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати