Вторник, 27 Сеп 2022
            
Велико Търново Общество

ОУ „Димитър Благоев” във Велико Търново празнува

  25.10.2021 15:41
ОУ „Димитър Благоев” във Велико Търново празнува

В ОУ „Димитър Благоев“ във Велико Търново подготовката за отбелязването на патронния празник на 29 октомври тече с пълна сила. От началото на октомври в училището се провеждат различни дейности във всеки клас. Всяка активност се снима и след това клиповете ще бъдат обединени в малки видеофилми, които показват постиженията и радостта на благоевци по случай празника им.

На изработена от учителите рамка-портрет петокласници заставаха един по един, за им бъде направена снимка с надпис „Аз съм гордо благоевче”.

Учителите Георги Кръстев и Мариета Алексиева предизвикаха по нетрадиционен начин благоевчетата – с актуален танц джъст денс, който изиграха пред Паметника на Асеневци. Всеки от класовете в ОУ „Димитър Благоев” избра как да изиграе и представи танца по свой начин.

Все още тече училищният конкурс за разказ, стихотворение и рисунка на тема „Моето училище” както за ученици, така и за учители. Интересът е голям, тъй като всеки се вълнува да сподели своя поглед върху любимото училище.

Новопостъпилият ученик в 5 „а” клас – Женянг Ли – по произход от Китай, с гордост рецитира „Родната реч” на Иван Вазов. А в извънкласните часове на клуб ТВ „В мреж@та” Жен даде интервю на съученичката си Дарена Станева и сподели своите вълнения за това да живееш, учиш и създаваш нови приятелства в България. Тези видеофайлове също ще влязат във филмчетата за празника.

Организирани са щафетни състезания между вторите класове; различни видове танци – модерни, народни, балет; свирене на пиано и китара, изпълнения на различни училищни песни от всеки клас; презентации за патрона на училището Димитър Благоев, както и предизвикателства с kahoot.it (образователна платформа с въпроси) за живота и дейността на Благоев. Учениците от 6 „б” клас рецитираха „Хубава си, моя горо”, съученичката им Ивета Еросалимова изпълни на гайда емблематичната песен, а Мартин Стефанов от същия клас направи видеоклип.

Част от празничните прояви включват още представянето на информация от по-големите ученици на по-малките информация за училището и Димитър Благоев във видео.

Учениците от Основно училище „Димитър Благоев” се подготвят и за предстоящия празник – Деня на будителите. Заедно с учителя Георги Кръстев петокласници поднесоха цветя пред паметниците на Левски, Ботев и Благоев, а след това в класните стаи показаха знанията си за будителите, оставили незабравима следа у българите.


Ключови думи
ОУ "Димитър Благоев" - Велико Търново
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати