Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

„Глобъл Клинър” ще чисти от сняг общинските пътища и малките села в Горнооряховско

  23.10.2021 11:52
„Глобъл Клинър” ще чисти от сняг общинските пътища и малките села в Горнооряховско

„Глобъл Клинър” ще осъществява зимното поддържане на четвъртокласната пътна мрежа в общината, както и почистването от снега на малките селища - Писарево, Г. г. Тръмбеш, Г. д. Тръмбеш, Стрелец, Паисий, Правда, Янтра, Върбица, Крушето. В заданието се включва и Републикански път III-514, в частта му, пресичаща Долна Оряховица.

Дружеството, което изпълняваше дейността и миналата година, беше единственият участник в процедурата по ЗОП, обявена от Общината. В заданието за зимно поддържане са включени 127 км улична мрежа в селищата, 55 км четвъртокласна мрежа и близо 2 км републикански път.

Офертата на „Глобъл Клинър” е за 110 538 лева. Като снегопочистването струва 39,60 лв. с ДДС на километър, а опесачаването е 48 лв. на километър.

Предстои да бъде подписан договор между фирмата и кмета на общината, на база на който пък кметовете на четирите големи селища – Долна Оряховица, Първомайци, Драганово и Поликраище трябва да сключат договори за зимното поддържане на тяхна територия.

Зимното поддържане на уличната мрежа в общинския център за втора година ще се извършва от Общинското предприятие „Пътна инфраструктура и озеленяване”, което също обяви зимна готовност.


Ключови думи
Глобъл Клинър
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати