Сряда, 28 Сеп 2022
            
Други

Лекарската колегия във Велико Търново иска оставката на шефа на Здравната каса

  22.10.2021 13:48
Лекарската колегия във Велико Търново иска оставката на шефа на Здравната каса

Декларация, с която настоява за оставката на шефа на Националната здравноосигурителна каса проф. Петко Салчев, изпрати до централата на Българския лекарски съюз (БЛС) Районната лекарска колегия във Велико Търново. Към вчерашна дата общо 18 бяха колегиите от цялата страна, които искат д-р Салчев да се оттегли от поста. В централата на БЛС продължават да пристигат декларации, уточняват от там.

„Уважаеми колеги, във връзка с проведената среща между БЛС и НЗОК на 18.10.2021 г. и нежеланието на отсрещната страна да участва в изпълнението на задълженията си по НРД, за пореден път ръководството на НЗОК и нейният управител д-р Салчев демонстрират арогантност, неуважение и високомерие към БЛС. Този маниер на комуникация от страна на проф. Салчев и ръководсвото на НЗОК не е отсега. И през изтичащата 2021 г. не се забелязва промяна в отношението им към проблемите на съсловието. Смятаме, че времето за добронамерена дипломация е изтекло. Настояваме за оставка на управителя – проф. Салчев и представителите на държавата в Надзорния съвет на НЗОК“, се казва в декларацията, подписана от Управителния съвет на Районната колегия във Велико Търново.

Това е вторият път, в който редица Регионални лекарски колегии от страната искат оставката на проф. Салчев. Първият беше през лятото, когато те подкрепиха декларацията на Столичната лекарска колегия.


Ключови думи
оставка НЗОК проф. Салчев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати