Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Общество

„ЕНЕРГО-ПРО“ подпомага детска площадка в ДГ „Здравец“ в Първомайци

  21.10.2021 10:38
„ЕНЕРГО-ПРО“ подпомага детска площадка в ДГ „Здравец“ в Първомайци

Иновативна детска площадка на територията на Детска градина „Здравец“ в село Първомайци е първият проект, който ще бъде подпомогнат с финансови средства по стартиралата в началото на септември социална инициатива на ЕНЕРГО-ПРО в подкрепа на местните общности „ЕНЕРГО-ПРО за обществото“. По-голяма част от постъпилите до момента в компанията заявления от детски и общински институции на територията на цялата страна са в направление „Детско развитие“, има такива за енергийна ефективност, както и за изграждане на екологични ценности.

В основата на спечелилия проект на ДГ „Здравец“ стои създаването и оборудването на съвременна детска площадка. Иновативната идея е чрез вграден генератор в самите уреди за детски игри да се улавя кинетичната енергия, която децата изразходват на площадката, след което тя ще се използва, за да се създадат допълнителни забавления за тях – звуци, светлина, музика. Така ще се даде възможност децата да добият ново усещане за интерактивен контакт с околната среда, като в същото време ще възпита у тях екологично мислене и усет за пестене на енергия.

Предстои избор на още проекти от страна на Управителния съвет на ЕНЕРГО-ПРО Варна, чието финансиране ще бъде осигурено до края на тази година. „ЕНЕРГО-ПРО за обществото“ е дългосрочен проект на компанията, в който може да се кандидатства по всяко време в някое от посочените на адрес https://www.energo-pro.bg/bg/energo-pro-za-obshtestvoto направления. Бенефициенти могат да бъдат детски учебни заведения, центрове за работа с деца, общини в цялата страна. С приоритет се одобряват проекти, които формират нагласи и развиват ценности за насърчаване на устойчивото развитие в шестте направления на инициативата.


Ключови думи
Първомайци ДГ Здравец
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати