Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Култура

Театрален маратон предстои в Горна Оряховица

  04.10.2021 11:49
Театрален маратон предстои в Горна Оряховица

Истински театрален маратон предстои в Горна Оряховица. На 6 октомври на сцената на НЧ „Напредък 1869“ се открива тазгодишния Национален фестивал на аматьорските театри „Камъка“. В дните до 10 октомври ще бъдат представени 12 постановки, които ще покажат артистичните способности на непрофесионални актьори от цялата страна.

Началото ще постави Камерната театрална формация при долнооряховското НЧ „Христо Козлев 1883“ с „Търси се нов съпруг“ от Миро Гавран – от 16 ч. на 6 октомври. Във фестивала от община Горна Оряховица ще участват също Театралният състав „Вдъхновение“ при НЧ „Христо Козлев 1883“ – Долна Оряховица, който на 6 октомври, веднага след официалното откриване на конкурса в 19 ч., ще представи „Женитба с препятствия“ от Пелин Пелинов, и Драматичният театър при НЧ „Съединение 1888“ – Драганово. Драгановските театрали се включват с „Драматична комедия“ от Ст. Л. Костов, която ще покажат от 16 ч. на 9 октомври.

Целта на Националния конкурс „Камъка“ е да даде възможност на таланти от цяла България, запленени от магията на театралното изкуство, да покажат в една благородна конкуренция своите дарби. Във фестивала имат право на участие театрални състави на основни училища, средни училища, професионални училища, читалища, детски комплекси, младежки домове, частни формации и други, които се разпределят в две възрастови групи: до 18 г. и над 18 г. Организаторте са предвидили и награди, носителите на които ще определи жури с председател сценаристът на едни от най-успешните български сериали Ваня Николова.

Организатори на конкурса са Община Горна Оряховица и Народно читалище „Напредък 1869”. „Камъка“ ще протече при стриктно  спазване на противоепидемичните мерки. Награждаването е насрочено за 18.30 ч. на 10 октомври, неделя.


Ключови думи
Национален фестивал на аматьорските театри „Камъка“ Ваня Николова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати