Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Култура

В Зали „Рафаел Михайлов” показват България през погледа на децата в Бесарабия

  03.10.2021 09:10
В Зали „Рафаел Михайлов” показват България през погледа на децата в Бесарабия

На 11 октомври от 17,30 ч. в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ се открива изложбата „България през погледа на българските деца от Бесарабия”. Проявата е по случай 200 – годишнината на град Болград.  Държавната агенция за българите в чужбина гостува с наградени рисунки от конкурса „България в моите мечти“, които могат да се видят до 15 октомври. Организатори на проявата са Държавна агенция за българите в чужбина и Община Велико Търново.

На 15 октомври от 17 ч. великотърновци ще могат да видят изложбата „Завръщане” на проф. Станислав Памукчиев. Проявата е под егидата на проект „Allegoria Sacra”.

Седмото международно биенале на църковните изкуства-Велико Търново 2021 ще бъде открито в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ на 18 октомври от 17.00 ч. Организатори са Катедра „Църковни изкуства” на Православен богословски факултет към ВТУ „Св.св. Кирил и Методий” и община Велико Търново.

Изложбата „Атанас Кожухаров /1921-1987/“ е следващата проява на Изложбени зали. Тя се открива на 20 октомври в 17.30 ч., а организатори са  Градска Художествена галерия Стара Загора и община Велико Търново.

„Световното и природно наследство на ЮНЕСКО в Португалия” е изложба, организирана от Португалския културен институт „Камойнш“ – София в партньорство с Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ в рамките на Дни на португалската култура 2021 – Велико Търново. Експозицията се открива на 25 октомври и ще е на разположение на великотърновци до 6 ноември.

 


Ключови думи
Изложбени зали "Рафаел Михайлов"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати