Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество Свищов

1 октомври бе отпразнуван в Дома за стари хора „Мария Луиза“ в Свищов

  01.10.2021 15:46
1 октомври бе отпразнуван в Дома за стари хора „Мария Луиза“ в Свищов

Международният ден на възрастните хора по традиция бе отпразнуван в ДСХ „Мария Луиза“ в Свищов. На празничния ден специални гости бяха кметът на Свищов д-р Генчо Генчев, ресорният зам.-кмет д-р Анелия Димитрова, председателят на ОбС – Свищов д-р Кристиян Кирилов и ръководителят на общинска служба „Социални дейности“ Анелия Димитрова.

Приветствени слова към потребителите и служителите в Дома отправи кметът на Свищов д-р Генчев, който подчерта, че общинското ръководство е социално ангажирано и винаги ще търси и намира решение за справяне с предизвикателствата на времето, за да бъде социалната услуга на необходимото ниво и потребителите да са спокойни. Той обяви, че Община Свищов е осигурила специален подарък за възрастните хора по повод техния празник и това е театралната постановка „Сладолед“, на която ще имат възможност да се насладят по-късно днес.

Социалният работник Силвия Игнатова, ръководещ социалната услуга в момента, също приветства възрастните хора с празника им и благодари на общинското ръководство за ежедневната подкрепа и сътрудничество, които оказват за създаването на по-добри условия за работа на персонала и живот на домуващите.

За своя празник възрастните хора представиха специална програма от стихове и песни, с които поздравиха своите гости и допринесоха за празничното настроение на всички. След това, те получиха от служителите на Дома за стари хора „Мария Луиза“ по чифт топли чорапки, като жест на внимание към тях.


Ключови думи
ДСХ „Мария Луиза“
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати