Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Павликени Политика

БСП-Павликени издигна Румен Радев за президент, иска Лечева за водач на листата

  25.09.2021 17:28
БСП-Павликени издигна Румен Радев за президент, иска Лечева за водач на листата

Общинската конференция на БСП-Павликени издигна номинацията на кандидат-президентската двойка Румен Радев – Илияна Йотова. Пленумът гласува и номинации за народни представители. Издигнати са Весела Лечева и общинският председател на БСП Христо Кавалски. Номиниран беше и кметът инж. Емануил Манолов, който си направи отвод по време на събранието. Предложението на социалистите от Павликени отново е Весела Лечева да бъде водач на листата.

Събранието в Павликени започна с обобщение на политическата ситуация, което направи председателят Христо Кавалски.

„България се намира в тежка конституционна криза, защото на практика, буквално след няколко дена в страната няма да има президент, вицепрезидент, няма обаче и действащ председател на НС“, каза Кавалски. Той посочи, че сливането на двата вида избори е извън духа на българския конституционализъм.

„Недопустимо е в началото на предизборната кампания за президент да няма категорична подкрепа от страна на тясното национално ръководство в лицето на лидера на БСП и членовете на ИБ за кандидат-президентската двойка, която е харесвана и одобрявана от мнозинството социалисти“, каза още председателят и допълни, че това е една от допуснатите грешки от страна на Корнелия Нинова на предходните парламентарни избори.

Изказване по време на конференцията направи и кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов. „Подкрепата ми за генерал Румен Радев не е тайна за никого. Досега не сме имали такъв държавен глава - ерудиран и мъдър човек, който ясно дефинира проблемите в нашето общество: голямата корупция, увеличаващото се социално неравенство и увеличаващата се разлика в развитието на регионите в България. Той неизменно пет години задаваше тон за диалог, но имаше и твърда ръка. Държавата ни има нужда още един мандат начело да е той“, каза инж. Манолов.

Всички решения на конференцията ще бъдат представени пред Областния съвет на партията, който трябва да подреди листата за предстоящите парламентарни избори.


Ключови думи
БСП Павликени номинации
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати