Неделя, 02 Oct 2022
            
Велико Търново Общество

Мъж от Велико Търново даде шанс за живот на трима души

  03.09.2021 14:17
Мъж от Велико Търново даде шанс за живот на трима души

51-годишен мъж от Велико Търново даде шанс за живот на трима души.  На 1 септември 2021 г. той изпада в мозъчна смърт. Въпреки тежката загуба, близките вземат благородното решение да дарят органите на своя близък и да спасят човешки живот.

На 2 септември в МБАЛ „Лозенец“ е реализирана трансплантация на черен дроб на 48-годишен мъж от листата на чакащи.

На 2 срещу 3 септември в УМБАЛ „Александровска“ са направени две бъбречни трансплантации, като реципиентите са жена на 31 г. и мъж на 36 г.

Със съдействието на Министерството на здравеопазването Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ организира и координира донорската ситуация.

Министерството на здравеопазването изразява искрени съболезнования на близките на починалия мъж и дълбока благодарност за тяхното решение да дадат възможност на лекарските екипи да спасят три човешки живота.

Изпълнителната агенция Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ изказва своите съболезнования към близките на донора и благодарност към екипа на д-р Сибила Маринова от МОБАЛ „д-р Стефан Черкезов“- Велико Търново, към ЦСМП – Горна Оряховица, както и към трансплантационните екипи на МБАЛ „Лозенец“ и УМБАЛ „Александровска“./ снимката е илюстративна - www.pixabay.com


Ключови думи
трансплантация
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати