Четвъртък, 02 Дек 2021
            
Велико Търново Общество

Във Велико Търново ще стимулират ваксинирането с ваучери за пазаруване

  02.09.2021 11:56
Във Велико Търново ще стимулират ваксинирането с ваучери за пазаруване

По инициатива на Метро България за подпомагане на ваксинационната кампания в страната, в партньорство с Министерството на мздравеопазването и Регионалната здравна инспекция, на територията на магазина от веригата във Велико Търново ще работи временен имунизационен пункт. Той ще действа всяка събота през септември от 10:00 ч до 14:00 ч. (на 4, 11, 18 и 25 септември). Имунизациите ще се извършват от медицински екипи на МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов“ АД и ЦСМП – Велико Търново, и на Специализирана болница за активно лечение по кардиология“ – Велико Търново.

Всеки гражданин, избрал да се ваксинира в пункт на територията на МЕТРО, ще получи ваучер на стойност 20 лв., който може да се използва за пазаруване в магазина или да се дари за социално значима кауза в специално обозначени кутии на вход „Клиенти“ в търговския обект.

Междувременно стана ясно, че със Заповед №РД-01-744 от 31.08.2021 г. на министъра на здравеопазването е утвърден още един временен имунизационен пункт за ваксиниране срещу COVID-19 на територията на областта – гр. Велико Търново, ул. „Георги Мамарчев“ №13 (в Хлебната къща, Самоводска чаршия). Имунизациите ще се извършват от екипи на детското и училищно здравеопазване към Община Велико Търново.

По данни на Единния информационен портал – COVID-19, към 00:00 ч. на 02.09.2021 г. в област Велико Търново са поставени общо 60 752 дози (с натрупване), от които през последното денонощие – 413 (Comirnaty – 254, Moderna – 46 и Janssen – 113). Със завършен имунизационен цикъл са общо 31 231 лица (с натрупване).

В област Велико Търново продължават ваксинациите срещу COVID-19 в разкритите временни имунизационни кабинети в лечебни заведения и в РЗИ – Велико Търново, в практиките на общопрактикуващите лекари, както и на записаните чрез електронния портал за регистрация на ваксинация срещу COVID-19 лица.

Подробна информация за работещите „зелени коридори“ в периода 30 август – 3 септември 2021 г. е публикувана на интернет страницата на РЗИ – Велико Търново – рубрика „Актуално“, „Имунизационна кампания“ – „Зелени коридори“.

На 2 и 3 септември 2021 г. е създадена организация за извършване на ваксинации срещу COVID-19 на лица от малки населени места на територията на община Елена (селата Майско, Беброво, Тодювци, Дрента) и гр. Елена (по график, в определени пунктове) от два мобилни екипа (на МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов“ АД и ЦСМП – Велико Търново, и на Специализирана болница за активно лечение по кардиология“ – Велико Търново). Инициативата е на Община Елена, Регионална здравна инспекция и посочените лечебни заведения.

За периода 19.08.2021 г. – 01.09.2021 г. за област Велико Търново е отчетена 14-дневна заболяемост от 424,4 на 100 хил. души население (червена зона, съгласно Националния план за справяне с пандемията от SARS-CoV-2). През последното денонощие в област Велико Търново са диагностицирани 72 (седемдесет и два) нови случаи на COVID-19.

Във връзка с регистриран случай на COVID-19 при дете, посещаващо лятна занималня при ОУ „Ив. Вазов“ в Горна Оряховица, под карантина са поставени установените контактни лица и с предписание на РЗИ – Велико Търново са разпоредени противоепидемични мерки (почистване и четирикратна дезинфекция в обекта, недопускане на лица от персонала и деца с прояви на остри респираторни болести в занималнята и др.).

По данни на Информационна система за борба срещу COVID-19, през последното денонощие са регистрирани шест починали от област Велико Търново – три жени, съответно на 60 г., 75 г. и 78 г., и трима мъже, съответно на 58 г., 66 и 76 г.

РЗИ – Велико Търново изказва съболезнования на близките на починалите.


Ключови думи
МЕТРО ваучери имунизационна кампания
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати